Φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών

70
vote

Το ερώτημα αν υπάρχει φιλία ανάμεσα σε δύο άτομα του αντίθετου φύλου έχει απασχολήσει πολλούς ερευνητές. Αποτελεί ένα κλασσικό σενάριο πολλών ταινιών και έχει προβληματίσει σχεδόν κάθε άνθρωπο. Φαινομενικά η φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών υπάρχει. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια εμπόδια, κάποια προβλήματα, προκλήσεις και χρειάζεται προσπάθεια ώστε να διατηρηθεί.
Οι άντρες αντιλαμβάνονται διαφορετικά από τις γυναίκες το θέμα της φιλίας. Οι άντρες δένονται με τους φίλους τους εξαιτίας των κοινών και συνήθως ομαδικών δραστηριοτήτων τους. Οι γυναίκες βασίζουν τις σχέσεις τους στην υποστήριξη, την κατανόηση και οι ομάδες που δημιουργούν είναι μικρότερες από αυτές των αντρών.
Επιπλέον στη φιλία ανάμεσα στα δύο αντίθετα φύλα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αναπτυχθεί ερωτική έλξη ανάμεσά τους. Τις περισσότερες φορές οι άντρες δεν ελέγχουν το ερωτικό στοιχείο. Άρκετές φορές από μία φιλία αναπτύσσεται ένας μεγάλος έρωτας.
Είναι καλό να είμαστε ξακάθαροι και σαφείς με κάποιον φίλο μας, του αντίθετου φύλου. Να θέτουμε κάποια όρια και να είμαστε ειλικρινείς στα "θέλω μας". Έτσι θα αποφύγουμε παρεξηγήσεις και θα απολαμβάνουμε αυτή τη φιλία, με τις δυσκολίες, τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις που υπάρχουν.

Ετικέτες (tags): άντρες, γυναίκες, ειλικρίνεια., έλξη, έρευνες, ερωτικές σχέσεις, ερωτική έλξη, κοινωνία, παρεξηγήσεις, σχέσεις, φιλία, φιλικές σχέσεις, φύλα

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών"

 • Προσποίηση οργασμού

  Μπορεί οι γυναίκες να προσποιούνται οργασμούς, αλλά οι άντρες προσποιούνται ολόκληρες σχέσεις.

  Το είπε...: :Σάρον Στόουν

  tags : άντρες,απόφθεγμα,γυναίκες,οργασμός,προσποίηση,σχέσεις

 • Σε απατά; Ενδείξεις

  - Αλλάζει μουσικές προτιμήσεις. Αν και άκουγε πάντα ελληνικά, ξαφνικά του αρέσει η τζαζ. Προφανώς επηρεάζεται από το γούστο της ερωμένης του που ακούει συχνά το νέο είδος μουσικής. - Δεν σου κάνει πια κομπλιμέντα για την εμφάνισή σου. - Όταν μιλάει στον ύπνο του αναφέρει συχνά ένα συγκεκριμένο γυναικείο όνομα.

  Το είπε...: :Άγνωστος

  tags : funny,άντρες,απιστία,αστεία,αστεία λόγια,γυναίκες,σχέσεις

 • Δώρα για γυναίκες

  Αναλόγως το budget και τον χρόνο που εισαστε μαζί, τα δώρα για γυναίκες χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες. Δώρα για γυναίκες - γυναικεία δώρα επιπέδου 1 Πρόκειται για δώρα για μια καινούρια σχετικά σχέση ή για μια όχι και τόσο σημαντική γιορτή ή για μια καθημερινή που ξυπνήσατε καλά και θέλετε να το κάνετε (το δώρο).

  Το είπε...: :γυναικεια δωρα

  tags : άντρες,άρωμα,γυναικεία δώρα,γυναίκες,δώρα,δώρα για γυναίκες,δώρο,ιδεες για δώρα,προτάσεις για δώρα

 • Η επιστήμη του φλερτ

  Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θεωρούν το φλερτ ξεπερασμένο και ρομαντικό. Παρόλα αυτά είναι μία λέξη που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι αναζητούν το παραδοσιακό φλερτ και ειδικά οι γυναίκες. Το φλερτ είναι τέχνη αλλά τείνει να γίνει επιστήμη.

  Το είπε...: :γυναικεια δωρα

  tags : flirting,αισιοδοξία,αυτοπεποίθηση,γυναίκες,επιστήμη του φλερτ,έρωτας,ερωτικές σχέσεις,ερωτικός σύντροφος,η γοητεία του φλερτ,κοινωνία και φλερτ,κοινωνιολογία,λάθος φλερτ,ρομαντισμός,φλερτ,φλερτ και κανόνες,φλερτ και κοινωνία,φλερτάρω

 • Λουλούδια και ψυχολογική διάθεση

  Δεν είναι τυχαίο ότι στους περισσότερους ανθρώπους και ειδικότερα στις γυναίκες αρέσουν τα λουλούδια. Υπάρχουν άπειρα είδη λουλουδιών, πολλών χρωμάτων, πολλών σχεδίων και μυρίζουν υπέροχα. Κατά κοινή παραδοχή μας χαλαρώνουν, "διώχνουν" το άγχος και μας δημιουργούν θετική διάθεση και συναισθηματική υγεία.

  Το είπε...: :γυναικεια δωρα

  tags : άγχος,άνθη,άνοιξη,γυναικεία φύση,διακόσμηση χώρου,έρωτας,ερωτικές σχέσεις,ευγενική κίνηση,θετική διάθεση,ικανοποίηση,κήπος,λουλούδια,μπαλκόνι,ρομαντικός,ρομαντισμός,σπίτι,συναισθήματα,φιλία,ψυχολογία,ψυχολογική διάθεση

 • Ποιότητα ζωής και χρήματα

  Για τους περισσότερους ανθρώπους η ποιότητα ζωής είναι σημαντική και σε άμεση σχέση με τα χρήματα.

  Το είπε...: :γυναικεια δωρα

  tags : αγάπη,άγχος,βιβλία,βιοτικό επίπεδο,διασκέδαση,κοινωνία,μόρφωση,παιδιά.,παιδικότητα,Ποιότητα ζωής,συναισθήματα,σχέσεις,υγεία,υλικά αγαθά,χρήματα,Χριστουγεννιατικα παιχνιδια,ψυχολογία

 • Εκπτώσεις

  Ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών αποφάσισε για την έναρξη των εκπτώσεων. Από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι εκπτώσεις. Βασικό που πρέπει να κοιτάξει ο καταναλωτής είναι να έχει σβηστεί η παλιά τιμή και δίπλα να αναγράφεται η τιμή μετά την έκπτωση.

  Το είπε...: :γυναικεια δωρα

  tags : agores,ekptoseis,ekptwseis,ektvseis,prosfores,αγορές,άντρες,γυναίκες,εκπτώσεις,εμπορικός σύλλογος,καλλυντικά,καταναλωτής.,μαγαζιά,οικονομία,οικονομική κρίση,ρούχα,ψώνια