Συμβουλές για γερά μάτια

5
vote

Η υγεία των ματιών είναι πολύ σημαντική και κυρίως η πρόληψη από ασθένειες και ερεθισμούς. Κάποιες συμβουλές για υγιή και γερά μάτια δίνονται παρακάτω:
Καταρχήν πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου και καπέλο κατά την έκθεση μας στον ήλιο. Έτσι προστατεύουμε τα μάτια μας από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Η σωματική άσκηση μας βοηθάει, τόσο στην καλή σωματική υγεία, όσο και στην ελάττωση της ενδοφθαλμίου πίεσης.
Η υψηλές τιμές χοληστερόλης και το σάκχαρο οδηγούν σε ασθένειες των ματιών γι αυτό είναι καλό να ελέγχουμε τις ουσίες αυτές με αιματολογική εξέταση.
Η τακτική επίσκεψη στον οφθαλμίατρο μας βοηθάει στην πρόληψη και στην έγκαιρη αντιμετώπιση των παθήσεων των ματιών. Τα παιδιά πρέπει να επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο τους πριν πάνε στο σχολείο, ετησίως.
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής κουράζει τα μάτια μας γι αυτό πρέπει να κάνουμε διαλείμματα και να χρησιμοποιούμε τεχνητά δάκρυα εφόσον στεγνώνουν τα μάτια μας.
Η διατροφή προστατεύει τα μάτια μας από διάφορες παθήσεις και μας προσφέρει δυνατή όραση. Ας βάλουμε στις διατροφικές μας συνήθειες το ψάρι, το κοτόπουλο, τα λαχανικά και τα φρούτα.
Τέλος, το άγχος οδηγεί σε παθήσεις των ματιών, όπως είναι η κεντρική ορώδης αμφιβληστροειδοπάθεια. Ας περιορίσουμε το άγχος λοιπόν και ας επισκεπτόμαστε συχνά τον οφθαλμίατρο μας ώστε να έχουμε γερή όραση και υγιή μάτια. :-)

Ετικέτες (tags): βλάβες στα μάτια, εξέταση σε οφθαλμίατρο, εξέταση στα μάτια, μάτια, μάτια και υπολογιστής, μυωπία, ξεκουραστικά γυαλιά, όραση, οφθαλμίατρος, οφθαλμίατρος και παιδιά, παθήσεις ματιών, πρόληψη, πρόληψη για τα μάτια, στραβισμός, τσεκ απ, υγεία ματιών

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Συμβουλές για γερά μάτια "

 • Γυαλιά ηλίου

  Απαραίτητα είναι τα γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια της έκθεσης μας στον ήλιο. Η παρατεταμένη έκθεσή μας στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου είναι επικίνδυνη για τα μάτια μας. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA και UVB δημιουργεί βλάβες στα μάτια μας, εάν δεν τα προφυλάξουμε.

  tags : UVA,UVB,ακτίνες του ηλίου,Αλλεργίες,απορροφητικότητα,γυαλιά ηλίου,δερματικός ερεθισμός,επιδερμίδα,ευρωπαϊκές προδιαγραφές,ήλιος,καλοκαίρι,μάτια,οπτικός,οφθαλμίατρος,παιδιά,πλαστικός φακός,προστασία,σκελετός,υπεριώδης ακτινοβολία,φακός

 • Συμβουλές για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος

  Δύο φορές το χρόνο κατά μέσο όρο θα προσβληθεί ένας ενήλικας από το κοινό κρυολόγημα. Τα συμπτώματα είναι ελαφρώς κουραστικά και μας αγχώνει η διαδικασία του πώς θα καταπολεμήσουμε το κρυολόγημα. Κάποιες συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε το κρυολόγημα δίδονται παρακάτω:

  tags : αντιβίωση και κρυολόγημα,ασθένειες,βήχας,γρίπεςανοσοποιητικό σύστημα,εποχιακές ιώσεις,ευεξία,ιώσεις,καθαρά χέρια,κρυολόγημα,πρόληψη,συμβουλές για κρυολόγημα,συμπτώματα ιώσεων,συμπτώματα κρυολογήματος,υγεία και διατροφή,φθινοπωρινό κρυολόγημα

 • Βιταμίνες και γυναίκες

  Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα όταν δεν τρεφόμαστε σωστά. Οι γυναίκες έχουν πάρει πολλούς ρόλους με αποτέλεσμα να κουράζονται και να χρειάζονται ενέργεια και βιταμίνες.

  tags : ασβέστιο και γυναίκες,βιταμίνες,βιταμίνες και διατροφή,βιταμίνες και υγεία,γυναίκες και οστεοπόρωση,διατροφή και υγεία,διατροφικές συνήθειες,εργαζόμενες,μεσογειακή διατροφή,πρόληψη,σίδηρος και γυναίκες,συμπληρώματα διατροφής,υγεία και διατροφή

 • Κρυολόγημα και πρόληψη

  Κάθε χρόνο τα κρυολογήματα και οι γρίπες ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Το κρυολόγημα είναι διαφορετικό από τη γρίπη. Το κρυολόγημα είναι ηπιότερο από τη γρίπη αλλά έχουν κάποια κοινά συμπτώματα. Τα σημάδια ενός κρυολογήματος είναι η αίσθηση κούρασης, το φτάρνισμα, ο βήχας και η καταροή.

  tags : αντιβηχικά,αντιβιωτικά,αντιμετώπιση,αντισώματα,ασθένεια,ατονία,βήχας,γρίπη,διατροφή,εμβόλιο,ιός,καταροή,κούραση,κρυολόγημα,κρύωμα,παυσίπονα,πρόληψη,υγρά,φάρμακα,φτάρνισμα,χαμόγελο.,χειμώνας,ψυχολογία

 • Όλα τα μάτια ο Θεός...

  Όλα τα μάτια ο Θεός τα έφτιαξε με χώμα, μα εσένα με της θάλασσας και τ' ουρανού το χρώμα.

  Το είπε...: :Άγνωστος

  tags : μαντινάδες,αγάπη,θαυμασμός,μάτια

 • Έρωτας κεραυνοβόλος

  Ζω σ' ένα σπίτι που μοιάζει κουτί βάφτηκε η Αθήνα με χρώμα σταχτί παίρνω μι α ανάσα κι αυτή τεχνητή μα δεν υποφέρω γιατί Μέσα στα μάτια σου ο κόσμος όλος έρωτας,έρωτας κεραυνοβόλος Μέσα στα μάτια σου ο κόσμος όλος έρωτας,έρωτας κεραυνοβόλος Μέρες και νύχτες από πλαστικό ταξίδι πάνω στον Τιτανικό

  Το είπε...: :Ανδρέας Μικρούτσικος

  tags : lyrics,κόσμος,μάτια,στίχοι,τραγούδι,τραγούδια

 • Δεν πειράζει

  Δεν πειράζει, δεν πειράζει αν δε θες να μου μιλάς αν κρυφά μόνο κοιτάζεις κι όλο μούτρα μου κρατάς. Μη σε νοιάζει, μη σε νοιάζει δε θα σπάσει το σχοινί σαν παιχνίδι να μας μοιάζει δίχως τέλος και αρχή Γιατί τα μάτια σου εγώ έχω φιλήσει στην αγκαλιά σου η καρδιά μου έχει σβήσει κι οι δυο μας πήγαμε σε όνειρα μετάξι

  Το είπε...: :Τσάκαλος Οδυσσέας

  tags : αγκαλιά,μάτια,στίχοι,τραγούδι,τραγούδια,Τσάκαλος Οδυσσέας