Πονοκέφαλος (κάποιες αιτίες κεφαλαλγίας)

51
vote

Ο πονοκέφαλος είναι κάτι πολύ συχνό για όλους μας. Είναι τόσο σύνηθες ειδικά για τις γυναίκες, που τις περισσότερες φορές δεν του δίνουμε σημασία. Παρόλα αυτά συχνά αναρωτιόμαστε ποιές είναι οι αιτίες μιάς κεφαλαλγίας.
Μία αιτία ενός πονοκέφαλου είναι κάποια γρίπη ή κάποια ωτίτιδα, που ως επακόλουθο έχει έναν πονοκέφαλο. Επίσης ένας πονόδοντος ή κάποιο πρόβλημα στη γνάθο έχει ως συνέπεια μία κεφαλαλγία.
Κάποιες φορές το αυχενικό σύνδρομο δημιουργεί πονοκέφαλο. Κάποια φάρμακα που μπορεί ο καθένας μας να παίρνει στην καθημερινότητά του, έχουν ως αποτέλεσμα έντονους πόνους στο κεφάλι.
Πολλοί πονοκέφαλοι ξεκινούν από κούραση στα μάτια, εξαιτίας των πολλών ωρών δουλειάς σε υπολογιστή ή εξαιτίας του πολύ διαβάσματος. Ένας βασικός λόγος των έντονων και συνεχόμενων κεφαλαλγιών είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το άγχος της καθημερινότητάς μας, ειδικά σε μία μεγάλη πόλη με έντονους ρυθμούς.
Σπάνια ένας πονοκέφαλος και μόνο μας προειδοποιεί για κάτι σοβαρό, όπως όγκοι στο κεφάλι ή εγκεφαλικά προβλήματα. Καλό θα ήταν αν οι πονοκέφαλοι είναι πολύ έντονοι και καθημερινοί ή μαζί με μία κεφαλαλγία παρουσιαστούν και κάποια άλλα συμπτώματα, να απευθυνόμαστε σε έναν γιατρό.

Ετικέτες (tags): άγχος, αιτίες, αυχενικό σύνδρομο, γιατρός, γρίπη, διάβασμα, δόντια, ιατρική, κεφαλαλγία, κεφάλι, κρύωμα, μάτια., Πονοκέφαλος, πόνος, υπολογιστής, ωτίτιδα

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Πονοκέφαλος (κάποιες αιτίες κεφαλαλγίας)"

 • Αιτίες για πονοκέφαλο

  Υπάρχουν πολλές αιτίες για τον πονοκέφαλο αλλά δεν παύει να είναι κάθε φορά ενοχλητικός. Υπάρχουν και κάποιες αιτίες που δεν είναι πολύ γνωστές και δίνονται παρακάτω.

  tags : άγχος και πονοκέφαλος,αιτίες πονοκεφάλου,αλκοόλ και πονοκέφαλος,αλλαντικά και πονοκέφαλος,ζεστός καιρός και πονοκέφαλος,ημικρανία,κάπνισμα,κάπνισμα και πονοκέφαλος,Πονοκέφαλος,πόνος,στρες,υγιεινή διατροφή,υγιεινή ζωή,φαγητό και πονοκέφαλος

 • Tο άγχος και πώς να το διώξουμε

  Το άγχος είναι μία σύγχρονη "νόσος". Οι περισσότεροι άνθρωποι ζούνε με άγχος και αυτό δημιουργεί προβλήματα στη δουλειά, στην ψυχική ηρεμία, στην απόδοση, στην υγεία ακόμη και στις ανθρώπινες σχέσεις. Πολλά είναι τα ψυχοσωματικά νοσήματα που πηγάζουν από το άγχος. Υπάρχουν όμως τρόποι να το περιορίσουμε.

  tags : stress,άγχος,αεροβική,βόλτες,γυμναστική,διάβασμα,εκτόνωση,ευεξία,ηρεμία,Καφές,μουσική,νόσος,περπάτημα,πνευματική ηρεμία,πολεμικές τέχνες,προβλήματα,σύγχρονη ζωή,χαλάρωση,χόμπυ,ψυχολογικά νοσήματα,ψυχολογική πίεση,ψυχοσωματικά νοσήματα

 • Πανελλαδικές 2010 - Συμβουλές για υποψήφιους

  Οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 ξεκινούν στις 14 Μαϊου και τελειώνουν στις 31 Μαϊου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ξεκινούν στις 24 Ιουνίου 2010 και τελειώνουν στις 2 Ιουλίου 2010. Κατά την περίοδο των πανελληνιων εξετάσεων οι μαθητές αγχώνονται πολύ και συχνά παθαίνουν κρίσεις πανικού.

  tags : exams,άγχος,βασεις 2010,βασεις πανελληνιων 2010,βιταμίνες,διάβασμα,διατροφή,ειδικά μαθήματα,εξετάσεις,θέματα,Πανελλαδικές,πανελλαδικές εξετάσεις,πανελλαδικές Μαϊου,πανελλήνιες,πρόγραμμα εξετάσεων,ύπνος,υποψήφιοι,ψυχολογία

 • Λίγα λόγια για την αϋπνία

  Με τον όρο αϋπνία στην ιατρική εννοούμε την έλλειψη επαρκούς ύπνου. Η αϋπνία εκδηλώνεται με τη δυσκολία να κοιμηθούμε, τις βραδινές αφυπνίσεις καθώς και το πρωινό ξύπνημα με φαινόμενα κόπωσης, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ποσοτικός ύπνος. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που "υποφέρουν" από αϋπνίες.

  tags : stress,άγχος,αλκοόλ,Αϋπνία,βραδινή αφύπνιση,γιατρός,διατροφή,έλλειψη ύπνου,κάπνισμα,κούραση,νοσήματα,ομορφιά,πνευματική κούραση,πρωινό ξύπνημα,σταθερός ύπνος,στες,σωματική κούραση,υγεία,ύπνος,φως,χαλάρωση.

 • Κρυολόγημα και πρόληψη

  Κάθε χρόνο τα κρυολογήματα και οι γρίπες ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Το κρυολόγημα είναι διαφορετικό από τη γρίπη. Το κρυολόγημα είναι ηπιότερο από τη γρίπη αλλά έχουν κάποια κοινά συμπτώματα. Τα σημάδια ενός κρυολογήματος είναι η αίσθηση κούρασης, το φτάρνισμα, ο βήχας και η καταροή.

  tags : αντιβηχικά,αντιβιωτικά,αντιμετώπιση,αντισώματα,ασθένεια,ατονία,βήχας,γρίπη,διατροφή,εμβόλιο,ιός,καταροή,κούραση,κρυολόγημα,κρύωμα,παυσίπονα,πρόληψη,υγρά,φάρμακα,φτάρνισμα,χαμόγελο.,χειμώνας,ψυχολογία

 • Χριστουγεννιάτικα παραμύθια

  Το κοριτσάκι με τα σπίρτα: Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς και οι χιονισμένοι δρόμοι είχαν ερημώσει. Από τα φωτισμένα παράθυρα έρχονταν ήχοι από γέλια και τραγούδια. Όλοι ετοιμάζονταν να υποδεχτούν τον Νέο Χρόνο.

  Το είπε...: :Hans Chr Andersen istian

  tags : αγάπη,γιαγιά,γιορτές,ζέστη,κεριά,κοριτσάκι,κρύο,παιχνίδια,παραμύθια,πνεύμα των χριστουγέννων,πόνος,σπίρτα,φαγητό,χιόνια,Χριστούγεννα,Χριστουγεννιατικα παιχνιδια,χριστουγεννιατικα στολιδια,Χριστουγεννιάτικο δέντρο

 • Πανελλαδικες εξετασεις - Αποτελεσματα

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι βαθμοι των παννελαδικων εξετασεων θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 25 / 6 / 2012 μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Στη συνέχεια, τις επόμενες μερες θα δοθούν στατιστικά για τα αποτελεσματα στις παννελαδικες εξετασεις.

  Το είπε...: :πανελλήνιες 2012

  tags : apotelesmata,baseis,eksetaseis,sxoles,vaseis,αποτελέσματα πανελληνίων,αποτελεσματα παννελαδικες,Βάσεις,βασεις 2012,βασεις πανελληνιων 2012,εξετάσεις,ιατρική,Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012,πανελλήνιες