Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

89
vote

Στις 21 Ιανουρίου κάθε χρόνο γιορτάζουμε τη παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς.
Μια τρυφερή αγκαλιά μας ωφελεί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.
Πιο συγκεκριμένα, είναι επιστημονικά αποδεκτό πως ακόμη και 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς αρκούνε για αξιοσημείωτη μείωση της αρτηριακής πίεσης ενώ παράλληλα μειώνει το στρες και αυξάνει τη παραγωγή ορμονών ευεξίας.
Μια αγκαλιά μπορεί να τη παρομοιάσει κανείς ως μια φυσική βιταμίνη που ενισχύει έναν οργανισμό.
Πιο σύγχρονες μελέτες τονίζουν τις ευεργετικές ικανότητες της αγκαλιάς στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων, ενώ φαίνεται πως οι αγκαλιές βελτιώνουν τις κοινωνικές μας δεξιότητες.
Η παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς έχει τις ρίζες της στο 1986 και σε μια ιδέα του φοιτητής Kevin Zaborney.
Η παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς δεν έχει προς το παρόν καταγραφεί ώς επίσημη παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ αλλά εθιμικά όλες οι χώρες την γιορτάζουν και την τιμούν ως παγκόσμια ημέρα κάθε χρόνο στις 21 Ιανουαρίου.
Σίγουρα μια τρυφερή αγκαλιά αποτελεί ένα ανεκτίμητο δώρο και η παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς στις 21 Ιανουαρίου είναι η ιδανική πρόφαση και ευκαιρία να τη χαρίσουμε!

Το είπε...: Παγκόσμιες ημέρες

Ετικέτες (tags): ανεκτιμητο δωρο, Ιανουάριος, παγκοσμια ημερα αγαπης, παγκοσμια ημερα αγκαλιας 2018, παγκοσμια ημερα αγκαλιας ημερομηνια, παγκοσμια ημερα φιλιου, παγκόσμιες ημέρες

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς"

 • Δώρα για τη γιορτή της μητέρας

  Αν η μητέρα σας είχε την ευλογία να έχει κόρες, τότε σίγουρα θα ξέρετε τι δώρο να της πάρετε. Καλλυντικά, αρώματα, ρούχα, αξεσουάρ είναι εύκολο για εσάς να διαλέξετε κάτι από όλα αυτά μιας και ως γυναίκες καταλαβαίνεστε καλύτερα.

  Το είπε...: :olympiakos

  tags : γιορτές,γιορτή της μητέρας,γυναίκα,γυναικεία δώρα,γυναίκες,δώρα,δώρα για γυναίκες,δώρα για τη μητέρα,ημέρα της μητέρας,ιδεες για δώρα,μαμα,μάνα,μανούλα,μητέρα,παγκόσμια ημέρα της μητέρας,παγκόσμιες ημέρες,προτάσεις για δώρα

 • Εργατική πρωτομαγιά

  Η πρωτομαγιά γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από τα αρχαία χρόνια, επειδή χοντρικά τοποθετείται στην αρχή της άνοιξης. Εκτός όμως από γιορτή της άνοιξης την πρωτομαγια γιορτάζει και το εργατικό κίνημα.

  Το είπε...: :Άγνωστος

  tags : 1η μαιου,γιαννης ριτσος,επιτάφιος,εργατική πρωτομαγιά,εργατικό κίνημα,παγκόσμιες ημέρες,πρώτη Μαΐου,πρωτομαγιά

 • Ημέρα της Μητέρας

  Η ημέρα της Μητέρας ειναι μια παγκόσμια γιορτή που αφιερώνεται στις μητέρες όλου του κόσμου την δεύτερη κυριακή του Μαίου. Η γιορτή της μητερας γιορτάζεται από όλους τους λαούς σε διάφορες μορφές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

  Το είπε...: :όλοι

  tags : γιορτές,γιορτή της μητέρας,γυναίκα,γυναικεία δώρα,γυναίκες,δώρα,δώρα για γυναίκες,δώρα για τη μητέρα,ημέρα της μητέρας,μαμα,μάνα,μανούλα,μητέρα,παγκόσμια ημέρα της μητέρας,παγκόσμιες ημέρες

 • Ημερα της Γης

  Η παγκόσμια ημερα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου και 22 Απριλίου σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ημέρα της Γης προτάθηκε πρώτη φορά το 1969 σε ένα συνέδριο της UNESCO από τον John McConnell, o οποίος πρότεινε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου - την ημέρα πριν την εαρινή ισημερία.

  Το είπε...: :Παγκόσμιες ημέρες

  tags : διεθνής ημερα της γης,επενδυσεις στο περιβαλλον,κλιματική αλλαγή,παγκόσμιες γιορτές,παγκόσμιες ημέρες,περιβάλλον,Περιβαλλοντικά προβλήματα

 • Ημέρα της Γυναίκας - 8 Μαρτίου

  Η ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια μεγάλη διαμαρτυρία γυναικών που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας βγήκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

  Το είπε...: :Άγνωστος

  tags : ανθρώπινα δικαιώματα,γιορτές,γυναίκα,γυναικεία δώρα,γυναίκες,διεθνής ημέρα της γυναίκας,δικαιώματα,δικαιώματα γυναικών,δώρα,δώρα για γυναίκες,ημέρα της γυναίκας,ισότητα,ισότητα των δύο φύλων,παγκόσμια ημέρα της γυναίκας,παγκόσμιες ημέρες

 • Ημέρα της γυναίκας

  Για την 8η Μαρτίου !!! Κορίτσια, χρόνια μας πολλά Μια μέρα σήμερα γεμάτη για μας ! Να ζήσουμε όλες καλά Στη ζωή και στη δουλειά Με λαχτάρα στην καρδιά ! Γυναίκες όλου του κόσμου ενωθείτε ! Κάθε χώρας και κάθε φυλής ! Ξυπνείστε, συνταχθείτε, Προχωρήστε Αναμηχθείτε Διεκδικείστε Εμπλακείτε !

  Το είπε...: :ΕΥΓΕΝΙΑ

  tags : γιορτές,γυναίκα,γυναίκες,διεθνής ημέρα της γυναίκας,δικαιώματα,δικαιώματα γυναικών,ημέρα της γυναίκας,ισότητα,ισότητα των δύο φύλων,παγκόσμια ημέρα της γυναίκας,παγκόσμιες ημέρες,στίχοι

 • Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

  Κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζουν οι μπαμπάδες παγκοσμίως. Όπως και για την μητέρα, έτσι έχει καθιερωθεί μία ημέρα για να εκφράσουμε την αγάπη μας στον πατέρα μας. Είναι η ευκαιρία να του κάνουμε ένα δώρο, να του ετοιμάσουμε ένα ωραίο δείπνο, να του στείλουμε λουλούδια ή μια κάρτα.

  Το είπε...: :mariam

  tags : άντρες,γιορτή του πατέρα,δώρα,δώρα για τον πατέρα,ημέρα του πατέρα,μπαμπάδες,μπαμπάς,παγκοσμια ημερα του πατερα,παγκόσμιες γιορτές,παγκόσμιες ημέρες,πατέρας