Οικονομικές προβλέψεις

52
vote

Ο προϋπολογισμός του 2009 προβλέπει ότι το έλλειμμα θα υποχωρήσει στο 1,8% του ΑΕΠ, το δημόσιο χρέος στο 88,4% του ΑΕΠ και η ανεργία στο 7,3%. Ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης είναι 3% και πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί στο 3,8%.

"Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,7%. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις αυτός είναι ένας δύσκολος στόχος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται τον Ιανουάριο να αναθεωρήσει ξανά κάποιες από τις προβλέψεις της. Ίσως χρειαστεί να κάνουμε και εμείς το ίδιο", δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.

"Aποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής ότι η Eλλάδα δεν προσαρμόζεται στις επιταγές της ONE και ότι επίσης οι όποιες νουθεσίες και επιτηρήσεις δεν αρκούν" ... "H Eλλάδα πιστεύουν ότι καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Nομισματικό Tαμείο για δανεισμό, ώστε η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητά του και όχι φροντίδα της Eπιτροπής" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

"Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, μας ενημέρωσε χθες για την πρόοδο αναφορικά με τα προγράμματα που έχουν εκπονηθεί - και για τις προοπτικές τους. Ούτε συζητήθηκε, ούτε τίθεται θέμα προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο" απάντησε στην πρόβλεψη του πρώην πρωθυπουργού ο Γ. Αλογοσκούφης.

"Οχι μόνο δεν υπάρχει προϋπολογισμός, αλλά και αυτό το δήθεν σχέδιο βασίζεται σε απολύτως εικονικές παραδοχές", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος.

"Ως κυβέρνηση στραγγίξατε φορολογούμενους και εργαζόμενους και η σπατάλη που ακολούθησε οδήγησε τη χώρα στο οικονομικό αδιέξοδο που παραλάβαμε εμείς" δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος.

Το είπε...: Οικονομολόγοι

Ετικέτες (tags): Αλογοσκούφης, ανάπτυξη, ανεργία, δημόσιο χρέος, ΔΝΤ, έλλειμα, επιτήρηση, κρίση, οικονομία, οικονομική κρίση, προυπολογισμός, προυπολογισμός 2009, χρέος

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Οικονομικές προβλέψεις"

 • Δημιουργική λογιστική

  .. Αλλη σαφής ένδειξη δημιουργικής λογιστικής είναι οι αποκλίσεις μεταξύ ελλείμματος και χρέους. Θεωρητικώς, το χρέος θα έπρεπε να αυξάνεται όσο περίπου και το έλλειμμα .... Στην Ιταλία η διαφορά είναι 1,5% και στο Βέλγιο μόλις 0,3% του ΑΕΠ.

  Το είπε...: :Βασιλης Ζηρας

  tags : ΑΕΠ,δημιουργική λογιστική,δημόσιο χρέος,έλλειμα,οικονομία,οικονομική κρίση,ομόλογα,προυπολογισμός,υπουργείο οικονομίας

 • Επιλεκτική Χρεοκοπία για την Ελλάδα

  Η Σύνοδος Κορυφής της ευρωπαικής ένωσης, φαίνεται να καταλήγει στην επιλεκτική χρεοκοπία (για ορισμένη χρονική περίοδο) της Ελλάδας . Η μορφή αυτή χρεοκοπίας θα έχει σοβαρές συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, καθώς πλέον πρέπει η ευρωπαική ένωση να εγγυηθεί την ρευστότητά τους.

  Το είπε...: :Συνοδος Κορυφης

  tags : 21%,default,δημόσιο χρέος,ελλάδα,οικονομία,οικονομική κρίση,σύνοδος κορυφής,χρεοκοπια,χρεοκοπία της ελλάδας,χρέος

 • Διεύρυνση της φορολογικής βάσης by Αλογοσκούφης

  Τα μόνα φορολογικά μέτρα που δικαιολογούνται είναι αυτά που συμβάλλουν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής...

  Το είπε...: :Αλογοσκούφης

  tags : Αλογοσκούφης,για δέσιμο,Καπιταλισμός,οικονομία,οικονομικά ασθενείς,οικονομικά μέτρα,οικονομική κρίση,Οικονομική κρίση 2008,φοροδιαφυγή,φορολογία

 • Αλογοσκούφης για την ελληνική οικονομία

  «Έχει υπάρξει μια αυξανόμενη κινδυνολογία στο διεθνή Τύπο γύρω από την Ελλάδα και το δημόσιο χρέος της» είπε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα «δεν είναι σε τόσο κακή κατάσταση».

  Το είπε...: :Αλογοσκούφης

  tags : Αλογοσκούφης,Ανέκδοτα,αστεία λόγια,δημόσιο χρέος,ελλάδα,οικονομική κρίση,πολιτική,πολιτικοί

 • Οικονομική κρίση το 2008

  Η κρίση ξεκίνησε το 2001, όταν έσκασε η φούσκα του Ιντερνετ. Για να προστατεύσει τους επενδυτές, ο Αλαν Γκρίνσπαν, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αποφάσισε να προσανατολίσει τις επενδύσεις προς την αγορά ακινήτων.

  Το είπε...: :Ignacio Ramonet

  tags : Le monde,Αλαν Γκρίνσπαν,επικαιρότητα,κραχ,κρίση,οικονομία,οικονομική κρίση,Οικονομική κρίση 2008,προβλέψεις,Φεβρουάριος 2008

 • Οικονομική κρίση

  Γιάπηδες όλων των χωρών κρατικοποιηθείτε.

  Το είπε...: :Ελληνοφρένεια

  tags : επικαιρότητα,κρατικοποιήσεις,κρίση,οικονομία,οικονομική κρίση,Οικονομική κρίση 2008

 • Εκπτωσεις 2016

  Οι εκπτώσεις του 2016 θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, ενώ τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά τη Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016.

  Το είπε...: :εκπτώσεις

  tags : 2016,ekptoseis,ekptwseis,prosfores,εκπτωσεις 2016,εκτπωσεις,καλοκαιρινες εκπτωσεις,καλοκαιρινες προσφορες,καταστήματα,μαγαζιά,οικονομία,οικονομική κρίση,προσφορές,στοκατζίδικα,χειμερινες εκπτωσεις,χειμερινες προσφορές,ψώνια