Ώρες κοινής ησυχίας

23
vote

Οι ώρες κοινής ησυχιας καθορίζονται από Αστυνομική Διάταξη του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, οι ωρες κοινης ησυχιας καθώς και οι σχετικές απαγορεύσεις, ορίζονται στην ΑΔ 3 του 1996 ("Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας"):

"Αποσκοπώντας στην προστασία της κοινής ησυχίας των πολιτών αποφασίζουμε:

'Αρθρο 1:

Ωρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας - Απαγορεύσεις.

1. Οι ωρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ως εξής:

α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 ώς 17.30 και από 23.00 έως 07.00.

β. Κάτά την χειμερινή περίοδο από 15.30 έως 17.30 και από 22.00 έως 07.30.

2. Ως θερινή περίοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου."

Αναλυτικά, οι απαγορεύσεις στις ωρες κοινης ησυχιας περιλαμβάνουν :

"3. Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:

α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης , που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

β. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θωρυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδεις εκδήλωση σε κατοικίες ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

γ. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

δ. Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενεία, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

ε. Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων , ΤΑΞΙ κλπ.) η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

στ. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών."

Το είπε...: νόμος

Ετικέτες (tags): αστυνομία, γειτονες, κοινή ησυχία, κοινωνία, κοινωνικότητα, νόμος

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Ώρες κοινής ησυχίας"

 • Ώρες κοινής ησυχίας

  Ώρες κοινής ησυχίας θεωρούνται οι εξής: Θερινή περίοδος: από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00. (ισχύει από 1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου) Χειμερινή περίοδος: από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30. Κατα τις ωρες κοινης ησυχιας διώκονται σε βαθμό πταίσματος όσοι την διαταρράσουν, μετά από βεβαίωση της παράβασης από την αστυνομία.

  Το είπε...: :Ώρες κοινής ησυχίας

  tags : αστυνομία,βράδυ,γειτονες,ησυχία,ησυχίας,θορυβο,θορυβος,καλοκαίρι,μεσημερι,παρατηρηση,φασαρια,χειμώνας,Ώρες

 • Νομιμοποίηση / Τακτοποίηση Αυθαιρετων

  Το νομοσχεδιο για τα Αυθαιρετα ορίζει τη διαδικασια για την νομιμοποιηση / τακτοποιηση αυθαιρετων ως εξής: - Η διαδικασια γινεται ηλεκτρονικα.

  Το είπε...: :Αυθαιρετα

  tags : prostima,αυθαιρετα,αυθαιρετα τακτοποιηση,αυθερετα,Νομιμοποίηση,Νομιμοποίηση αυθαιρετων,νόμος,νομοσχέδιο,οικοδομή,Παπακωνσταντίνου,πρόστιμα,σχεδιο πολεως,Τακτοποίηση,τακτοποιηση αυθαιρετων,Τακτοποίση,τιμή ζώνης,υπουργείο περιβάλλοντος

 • Νομιμοποιηση Αυθαιρετων

  Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη νομιμοποιηση των αυθαιρετων στη Βουλη. Το νομοσχεδιο προβλέπει πρόστιμο για τα αυθαίρετα που υπολογίζεται με το 15% της τιμής ζώνης αντί το 100% που ισχύει σήμερα. Ακόμα αν κάποιος δεν δηλώσει το αυθαιρετο του, το πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει στο 30% της τιμής ζώνης.

  Το είπε...: :Αυθαιρετα

  tags : aftaireta,afthereta,aythereta,nomimopoihsh,prostima,αυθαιρετα,αυθαιρετα τακτοποιηση,αυθερετα,Νομιμοποίηση,Νομιμοποίηση αυθαιρετων,νόμος,νομοσχέδιο,πρόστιμα,Τακτοποίηση,τακτοποιηση αυθαιρετων,τιμή ζώνης

 • Τακτοποιηση Αυθαιρετων

  Ξεκίνησε η ηλεκτρονική διαδικασία για την τακτοποιηση αυθαιρετων. Συνοπτικά η διαδικασία για την τακτοποιηση αυθαιρετων είναι:

  Το είπε...: :Αυθαιρετα

  tags : aftaireta,afthereta,aythereta,nomimopoihsh,prostima,αυθαιρετα,αυθαιρετα τακτοποιηση,αυθερετα,διαδικασια τακτοποιησης,Νομιμοποίηση,νόμος,νομοσχέδιο,πρόστιμα,Τακτοποίηση,τακτοποιηση αυθαιρετων,τακτοποιηση αυθερετων

 • Μειώσεις στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

  Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε μειώσεις στα πρόστιμα για τη νομιμοποιηση αυθαιρετων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Το νομοσχεδιο για τη νομιμοποιηση αυθαιρετων βρίσκεται ακόμα υπο συζήτηση και αναμένονται να γίνουν και άλλες αλλαγές.

  Το είπε...: :ΥΠΕΚΑ

  tags : aftaireta,afthereta,aythereta,nomimopoihsh,prostima,αυθαιρετα,αυθαιρετα τακτοποιηση,αυθερετα,Νομιμοποίηση,Νομιμοποίηση αυθαιρετων,νόμος,νομοσχέδιο,πρόστιμα,Τακτοποίηση,τακτοποιηση αυθαιρετων,τιμή ζώνης

 • Νέα παραταση ημιυπαιθριων

  Νέα παραταση ημιυπαιθριων ανακοινωσε το υπουργειο περιβάλλοντος. Δόθηκε παράταση για την τακτοποιηση ημιυπαιθριων χωρων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Η παραταση αυτη δοθηκε καθώς μέχρι τώρα οι πολεοδομίες δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν τον κόσμο, και οι αναμονή φτάνει μέχρι και τις 15 ώρες έξω από τα γραφεία.

  Το είπε...: :Ημιυπαίθριοι

  tags : hmiupaithrioi,hmiypaithrioi,hmiype8rioi,imiipaithrioi,η/χ,ημιυπαίθριοι,ημιυπαίθριοι χώροι,ημυιπαιθριοι,Νομιμοποίηση,νομιμοποίηση ημιυπαίθριων,νόμος,παραταση,παράταση για ημιυπαιθριους,παραταση μεχρι ιουνη,τακτοποίηση ημιυπαίθριων,Τακτοποίση

 • Παράταση για ημιυπαίθριους

  Παράταση δόθηκε για την τακτοποίηση των ημιυπαιθριων χώρων μέχρι τον φεβρουάριο, καθώς οι αιτήσεις για ημιυπαιθριους που εχουν κατατεθεί μέχρι τώρα απέχουν από τις προσδοκίες. Οι παράνομοι ημιυπαιθριοι σε όλη τη χώρα υπολογίζονται περίπου στο 1.5 εκατομμύριο, ενώ οι μεχρι τώρα αιτήσεις τακτοποίησης είναι περίπου 250.000.

  Το είπε...: :νόμος

  tags : hmiupaithrioi,hmiypaithrioi,hmiype8rioi,imiipaithrioi,η/χ,ημιυπαίθριοι,ημιυπαίθριοι χώροι,ημιυπαίθριος χώρος,Νομιμοποίηση,νομιμοποίηση ημιυπαίθριων,νόμος,νομοσχέδιο,παραταση,παράταση για ημιυπαιθριους,τακτοποίηση ημιυπαίθριων,Τακτοποίση