Να σπας τα σύνορα

83
vote

Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν΄ αρνιέσαι ό,τι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει!

Το είπε...: Νίκος Καζαντζάκης

Ετικέτες (tags): άνθρωπος, Ασκητική, θάνατος, μάτια, Νίκος Καζαντζάκης, σύνορα

Κατηγορία: Αποφθέγματα

Λόγια σχετικά με "Να σπας τα σύνορα"

 • Πιστεύω σ' ένα Θεό, Ακρίτα, Διγενή ...

  Πιστεύω σ' ένα Θεό, Ακρίτα, Διγενή, στρατευόμενο πάσχοντα μεγαλοδύναμο, όχι παντοδύναμο, πολεμιστή στ' ακρότατα σύνορα, στρατηγό αυτοκράτορα σε όλες τις φωτεινές δυνάμεις, τις ορατές και τις αόρατες.

  Το είπε...: :Νίκος Καζαντζάκης

  tags : αποφθέγματα,Ασκητική,θεός,λογοτεχνία,Νίκος Καζαντζάκης

 • Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο...

  Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου. Θέλω μια στιγμή, προτού με συντρίψουν, ν΄ ανοίξω τα μάτια μου και να τις δω. Αλλο σκοπό δε δίνω στη ζωή μου.

  Το είπε...: :Νίκος Καζαντζάκης

  tags : Ασκητική,ζωή,Νίκος Καζαντζάκης,όνειρα,σύμπαν

 • τελικά???

  Τελικά, τι φοβάσαι περισσότερο, τον θάνατο? ή τα ρίσκα που πρέπει να πάρεις αρκεί να ζήσεις τη ζωή που γούσταρες αλλά δεν άρεσε στους γύρω σου? Άσε, την ξέρω την απάντηση, την έδωσε η ζωή . . .

  Το είπε...: :antonisker

  tags : ζωή,θάνατος,φόβος

 • Συμβουλές για γερά μάτια

  Η υγεία των ματιών είναι πολύ σημαντική και κυρίως η πρόληψη από ασθένειες και ερεθισμούς. Κάποιες συμβουλές για υγιή και γερά μάτια δίνονται παρακάτω: Καταρχήν πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου και καπέλο κατά την έκθεση μας στον ήλιο. Έτσι προστατεύουμε τα μάτια μας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

  Το είπε...: :antonisker

  tags : βλάβες στα μάτια,εξέταση σε οφθαλμίατρο,εξέταση στα μάτια,μάτια,μάτια και υπολογιστής,μυωπία,ξεκουραστικά γυαλιά,όραση,οφθαλμίατρος,οφθαλμίατρος και παιδιά,παθήσεις ματιών,πρόληψη,πρόληψη για τα μάτια,στραβισμός,τσεκ απ,υγεία ματιών

 • Το φυλαχτό

  Ο πόνος των βαριόμοιρων "ηχεί" λυτρωτικός Φοράς το φυλαχτό και ξάφνου οι πληγές γλυκαίνουν

  Το είπε...: :antonisker

  tags : lyrics. stixoi,poihmata,poihsh,αγάπη,αλιγορία,αναμνήσεις,ανέκδοτα ποιήματα,ανέκφραστος πόνος,δίστιχα,θάνατος,μελαγχολία,ποιήματα,ποίηση,ποιητές,πόνος,στίχοι. στιχάκια,τρίστιχα

 • Γυαλιά ηλίου

  Απαραίτητα είναι τα γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια της έκθεσης μας στον ήλιο. Η παρατεταμένη έκθεσή μας στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου είναι επικίνδυνη για τα μάτια μας. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA και UVB δημιουργεί βλάβες στα μάτια μας, εάν δεν τα προφυλάξουμε.

  Το είπε...: :antonisker

  tags : UVA,UVB,ακτίνες του ηλίου,Αλλεργίες,απορροφητικότητα,γυαλιά ηλίου,δερματικός ερεθισμός,επιδερμίδα,ευρωπαϊκές προδιαγραφές,ήλιος,καλοκαίρι,μάτια,οπτικός,οφθαλμίατρος,παιδιά,πλαστικός φακός,προστασία,σκελετός,υπεριώδης ακτινοβολία,φακός

 • Ο κόσμος

  Ο κόσμος γεννήθηκε χωρίς τον άνθρωπο και θα τελειώσει χωρίς αυτόν.

  Το είπε...: :Άγνωστος

  tags : quotations,quotes,άνθρωπος,απόφθεγμα,αποφθεγματα για τη ζωη,κόσμος