Απαγόρευση καπνίσματος

45
vote

Απαγορευση καπνισματος σε ολους τους δημοσιους χωρους απο σημερα, 1η Σεπτεμβρίου.

Από την 1η Σεπτέμβρη απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι χώροι άνω των 300τμ με ζωντανή μουσική και τα καζίνο οι οποίοι πέρνουν παράταση προσαρμογής στο νόμο που βάζει τέλος στο τσιγάρο μέχρι τις 31 Μαΐου του 2011.

Οι παραβάτες που επιμένουν να καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους χώρους θα πληρώνουν πρόστιμα που θα ξεκινούν από 50 ευρώ και ενίοτε θα αγγίζουν τα 500 ευρώ. Οι χρηματικές ποινές που αφορούν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αυτές μειώνονται από 2.000 έως 20.000 ευρώ σε 1.000-10.000.

Με το νόμο αυτό ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος καταργούνται τα καπνιστήρια στους εργασιακούς χώρους καθώς και σε καφέ, μπαρ κ.λ.π.

Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποστήριξε πως το θέμα του καπνίσματος εκτός από θέμα υγείας είναι και θέμα προτύπου και για το λόγο αυτό απαγορεύτηκε η διαφήμιση σε προϊόντα καπνού, όπως για παράδειγμα στον κινηματογράφο. Τέλος επισήμανε πως τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010 θα γίνει συνάντηση όπου θα δοθούν οι οδηγίες και η εγκύκλιος για την εφαρμογή του μέτρου.

Στον ελεγκτικό μηχανισμό για την εφαρμογή της πλήρους απαγόρευσης συμπεριλαμβάνονται οι επόπτες δημόσιας υγείας των Νομαρχιών, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.

Το είπε...: καπνισμα

Ετικέτες (tags): 1η Σεπτέμβρη, 1η Σεπτεμβρίου, αντικαπνιστικος νομος, απαγορευση, απαγόρευση καπνίσματος, εστιατορια, εταιριες, κάπνισμα, καπνιστήρια, καπνιστήριο, μπαρ, τσιγάρο, τσιγάρο τέλος, χωροι καπνιστων

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Απαγόρευση καπνίσματος"

 • Απαγόρευση Καπνίσματος

  Στα πλαίσια της Απαγόρευσης του καπνίσματος, απαγορεύονται επίσης (Σύμφωνα με τον νόμο ΥΠ' ΑΡΙΘM. 3730 / ΦΕΚ 262A/23.12.2008 "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ" σε ισχύ από 1/7/2009 ) - η κατασκευή, προβολή, εμπορία και πώληση αντικειμένων που έχουν την εξωτερική μορφή προϊόντων καπνού,

  Το είπε...: :Δημήτρης Αβραμόπουλος

  tags : αβραμόπουλος,απαγορευση,απαγόρευση καπνίσματος,βουλή,κάπνισμα,καπνισματος,νόμος

 • Η ιστορική μέρα της Απαγόρευσης του καπνίσματος

  "Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα η σημερινή, που συνοδεύει τη χθεσινή ιστορική ημερομηνία. Είμαστε ακριβώς μία μέρα μετά από μια ημερομηνία σταθμό. Από μία ημερομηνία σταθμό για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας."

  Το είπε...: :Αβραμόπουλος

  tags : αβραμόπουλος,απαγόρευση καπνίσματος,δημοκρατία,κάπνισμα,πολιτικοί,πολιτικός,τσιγάρο,υγεία

 • Στολες 2011

  Νέες ιδέες για αποκριατικες στολες του 2011: Μπορείτε να ντυθείτε τασάκι ή τσιγάρο εμπνευσμένοι από την απαγόρευση του καπνίσματος και να καλείτε το 1142 να καταγγείλετε τον εαυτό σας Άλλη μια αποκριατικη στολη που "θα φορεθεί πολύ φέτος" είναι να ντυθείτε ΔΝΤ. Ένα μαύρο κουστούμι, ένασ χαρτοφύλακας και να κρεμάσετε επάνω στο κουστούμι ίσως κάποια χαρτονομίσματα με την ελληνική σημαία, ή να ντύσετε ένα φίλος σας Γίωργο παπανδρέου και να τον σέρνετε με χειροπέδες. Μπορείτε απλά να πάρετε έναν κουμπαρά άδειο και να του βάλετε μια ελληνική σημαία

  Το είπε...: :απόκριες 2011

  tags : patty,αποκριάτικες στολές,αποκριατικες στολές 2011,απόκριες,αστείες στολές,ΔΝΤ,επίκαιρες στολές,επίκαιρες στολές 2011,επικαιρη στολή,εύκολες στολές,κάπνισμα,καρναβάλι,καρναβαλος,πρωτοτυπες στολές,στολή,τζούλια,τι να ντυθώ,τσιγάρο

 • Πρόστιμα για το κάπνισμα

  Σύμφωνα με τον νόμο ΥΠ' ΑΡΙΘM. 3730 / ΦΕΚ 262A/23.12.2008 "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ" σε ισχύ από 1/7/2009, σχετικά με την απαγόρευση καπνίσματος στους κλειστούς χώρους ισχύουν οι εξής κυρώσεις.

  Το είπε...: :Δημήτρης Αβραμόπουλος

  tags : αβραμόπουλος,απαγόρευση καπνίσματος,κάπνισμα,κυρώσεις,πολιτική,πολιτικοί,πρόστιμα,υγεία

 • Αιτίες για πονοκέφαλο

  Υπάρχουν πολλές αιτίες για τον πονοκέφαλο αλλά δεν παύει να είναι κάθε φορά ενοχλητικός. Υπάρχουν και κάποιες αιτίες που δεν είναι πολύ γνωστές και δίνονται παρακάτω.

  Το είπε...: :Δημήτρης Αβραμόπουλος

  tags : άγχος και πονοκέφαλος,αιτίες πονοκεφάλου,αλκοόλ και πονοκέφαλος,αλλαντικά και πονοκέφαλος,ζεστός καιρός και πονοκέφαλος,ημικρανία,κάπνισμα,κάπνισμα και πονοκέφαλος,Πονοκέφαλος,πόνος,στρες,υγιεινή διατροφή,υγιεινή ζωή,φαγητό και πονοκέφαλος

 • Λίγα λόγια για την αϋπνία

  Με τον όρο αϋπνία στην ιατρική εννοούμε την έλλειψη επαρκούς ύπνου. Η αϋπνία εκδηλώνεται με τη δυσκολία να κοιμηθούμε, τις βραδινές αφυπνίσεις καθώς και το πρωινό ξύπνημα με φαινόμενα κόπωσης, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ποσοτικός ύπνος. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που "υποφέρουν" από αϋπνίες.

  Το είπε...: :Δημήτρης Αβραμόπουλος

  tags : stress,άγχος,αλκοόλ,Αϋπνία,βραδινή αφύπνιση,γιατρός,διατροφή,έλλειψη ύπνου,κάπνισμα,κούραση,νοσήματα,ομορφιά,πνευματική κούραση,πρωινό ξύπνημα,σταθερός ύπνος,στες,σωματική κούραση,υγεία,ύπνος,φως,χαλάρωση.

 • Ένας καουμπόης

  Μπαίνει έξαλλος ένας καουμπόης μέσα στο μπαρ και φωνάζει στον μπάρμαν: «Με λένε Jimmy και θέλω να μάθω ποιος έβαψε το άλογο μου ροζ!» Ο μπάρμαν του λέει: «Δεν ξέρω τι να σου πω μισό λεπτό να ρωτήσω.» Σταμάτα τον πιανίστα με ένα νεύμα και ρωτάει στους θαμώνες.

  Το είπε...: :Αννίτα

  tags : anekdota,anekdoto,funny,funny quotes,Ανέκδοτα,ανέκδοτο,αστεία,αστεία λόγια,καουμπόης,μπαρ