Μύδια, Κυδώνια, στρείδια

43
vote

Συμβουλές του ΕΦΕΤ για Οστρακοειδή (μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια κλπ )

Εφόσον πωλούνται με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά
Τα κελύφη: Θα πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα, ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με
την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφος να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.
Το περιεχόμενο : πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
Η σάρκα : πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (συστολή σώματος με τσίμπημα
καρφίτσας η σταγόνων λεμονιού).
Όσον αφορά στα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο, θα πρέπει η σάρκα τους να είναι
γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.
Τα μύδια πωλούνται επίσης και κατεψυγμένα με ένα κέλυφος ή χωρίς κελύφη. Τα αποκελυφωμένα
συσκευάζονται μέσα σε πλαστικές σακούλες, με μία ποσότητα πόσιμου νερού. Επάνω στη συσκευασία
πρέπει να υπάρχει υγειονομικό σήμα, με τη σφραγίδα της εγκατάστασης. Η ημερομηνία ανάλωσης
πρέπει να απέχει το πολύ 5 ημέρες, από την μέρα της αποκελύφωσης.

Το είπε...: ΕΦΕΤ

Ετικέτες (tags): αχιβάδες, γυαλιστερές, θαλασσινά, Καθαρά Δευτέρα, καθαρη δευτερα, κυδωνια, μυδια, νηστισιμα, Νυστίσιμα, οδηγιες εφετ, Οστρακοειδη, Πάσχα, σαρακοστή, στρείδια, συμβουλές, φαγητό, χτένια

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Μύδια, Κυδώνια, στρείδια"

  • Γαρίδες, Καραβίδες, Αστακοί, Καβούρια

    Οδηγίες ΕΦΕΤ για Μαλακόστρακα (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια, κλπ) Τα βρίσκουμε στην αγορά, είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα. Για τα νωπά πρέπει: Η οσμή να είναι ευχάριστη (θάλασσα). Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά. Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.

    Το είπε...: :ΕΦΕΤ

    tags : Αστακοι,γαρίδες,θαλασσινά,Καβουρια,Καθαρά Δευτέρα,καθαρη δευτερα,Καραβιδες,Μαλακόστρακα,νηστισιμα,Νυστίσιμα,οδηγιες εφετ,Πάσχα,σαρακοστή,συμβουλές,φαγητό

  • Xταπόδια, καλαμάρια, σουπιές

    Συμβουλές του ΕΦΕΤ για τα κεφαλοποδα ( Xταπόδια, καλαμάρια, σουπιές κλπ) Τα βρίσκουμε στην αγορά, είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα. Για τα νωπά πρέπει να προσέχουμε: Την οσμή : Θα πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.

    Το είπε...: :ΕΦΕΤ

    tags : θαλασσινά,Καθαρά Δευτέρα,καθαρη δευτερα,καλαμάρια,κεφαλόποδα,νηστισιμα,Νυστίσιμα,οδηγιες εφετ,Πάσχα,σαρακοστή,σουπιές,φαγητό,χταπόδια

  • Ταραμοσαλάτα

    Υλικά για ταραμοσαλάτα : 200 γρ ταραμάς 400 γρ ψίχα λευκού ψωμιού 1 μικρό κρεμμύδι 2 λεμόνια 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι Διαδικασία για ταραμοσαλατα : Βρέχουμε την ψίχα του ψωμιού και την στύβουμε καλά Βάζουμε τον ταραμά στο γουδί και τον χτυπάμε καλά προσθέτουμε τριμμένο το κρεμμύδι

    Το είπε...: :Maria

    tags : taramosalata,απόκριες,διατροφή,Καθαρά Δευτέρα,καθαρη δευτερα,νηστισιμα,νηστίσιμα φαγητά,νηστισιμο τραπεζι,Νυστίσιμα,σαρακοστή,συνταγές,συνταγες για νηστισιμα,συνταγή για ταραμοσαλάτα,ταραμοσαλάτα,φαγητα για νηστεια,φαγητό

  • Νηστίσιμο Κέικ

    Για το νηστίσιμο κέικ θα χρειαστείτε: 1+1/2 ποτήρι ζάχαρη 1+1/2 ποτήρι λάδι 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι κονιάκ 3+1/2 ποτήρια αλεύρι Κανέλλα Γαρύφαλλα Μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια φρούτων, αμύγδαλα, καρύδια ή σταφίδες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

    Το είπε...: :Άγνωστος

    tags : nhsteia,pasxa,pasxlina glyka,syntages,κέικ,νηστεία,νηστισιμα,νηστίσιμα γλυκά,Πάσχα,σαρακοστή,συνταγές,συνταγές για γλυκά,συνταγες για κεικ,συνταγες για νηστισιμα

  • Καθαρά Δευτέρα - Σαρακοστή 2017

    Η Σαρακοστή το 2017 ξεκινάει με την Καθαρα Δευτερα στις 27 Φεβρουαρίου 2017 και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο στις 15 Απριλίου 2017 (Πασχα 2017).

    Το είπε...: :Πάσχα

    tags : 2016,2017,αργιες 2017,επίσημες αργίες,Καθαρά Δευτέρα,κινητες αργιες 2017,μεγάλη εβδομάδα,Μεγάλο Σάββατο,νηστεία,νηστίσιμα φαγητά,Πάσχα,πασχα 2017,σαρακοστή

  • Αγορά αυγών

    Όλα τα αυγά θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα τον διακριτικό αριθμό του παραγωγού. Ο διακριτικός αριθμός αυτός περιλαμβάνει: 1. Τον κωδικό αριθμό της μεθόδου εκτροφής: 0 = Βιολογικά 1 = Ελεύθερης βοσκής 2= Αχυρώνα ή στρωμνής 3= Κλωβοστοιχίας

    Το είπε...: :ΕΦΕΤ

    tags : αγορά αυγών,Ανάσταση,αναστάσιμο τραπεζι,αυγα,βαμένα αυγά,βρασμενα αυγα,γιορτές,έθιμα,έθιμα του πάσχα,κοκκινα αυγα,Λαμπρη,οδηγιες εφετ,Πάσχα,πασχαλινά αυγά,πασχαλινά έθιμα,πασχαλινο τραπεζι,ποιότητα,προέλευση,φαγητό

  • Μαγειρίτσα

    Μία εξαιρετική παραδοσιακή συνταγή μαγειρίτσας για το πασχαλινό τραπέζι. Αναγκαία Υλικά για την μαγειριτσα: • 1 συκωταριά • έντερα • 1 φλιτζάνι λάδι • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 1 φλιτζάνι ρύζι • 3 αυγά • 2 λεμόνια • Άνηθος Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

    Το είπε...: :Άγνωστος

    tags : Ανάσταση,αναστάσιμο τραπεζι,μαγειρίτσα,μεγάλη εβδομάδα,παραδοσιακές συνταγές,παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι,Πάσχα,πασχαλινα φαγητα,πασχαλινές συνταγές,πασχαλινο τραπεζι,συμβουλές,συνταγές,συνταγές σούπας,συνταγη μαγειρίτσας,φαγητό