Γαρίδες, Καραβίδες, Αστακοί, Καβούρια

30
vote

Οδηγίες ΕΦΕΤ για Μαλακόστρακα (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια, κλπ)

Τα βρίσκουμε στην αγορά, είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα.
Για τα νωπά πρέπει:
Η οσμή να είναι ευχάριστη (θάλασσα).
Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.
Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.
Οι οφθαλμοί να γεμίζουν τη κόγχη των ματιών.
Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην έχουν μαύρες
κηλίδες. Τα όστρακα στα μπαγιάτικα μαλακόστρακα είναι ξηρά και γλοιώδη.
Να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, στις κεραίες και στα πόδια όταν είναι ζωντανά.
Γενικά να γνωρίζουμε ότι, οι φρέσκες γαριδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι, ενώ οι αλλοιωμένες δίνουν
την αίσθηση ζέστης όταν βυθίζουμε τα χέρια μας στο κιβώτιο που τις περιέχει.
Για τα κατεψυγμένα ισχύουν ότι και για τα φρέσκα.

Το είπε...: ΕΦΕΤ

Ετικέτες (tags): Αστακοι, γαρίδες, θαλασσινά, Καβουρια, Καθαρά Δευτέρα, καθαρη δευτερα, Καραβιδες, Μαλακόστρακα, νηστισιμα, Νυστίσιμα, οδηγιες εφετ, Πάσχα, σαρακοστή, συμβουλές, φαγητό

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Γαρίδες, Καραβίδες, Αστακοί, Καβούρια"

  • Μύδια, Κυδώνια, στρείδια

    Συμβουλές του ΕΦΕΤ για Οστρακοειδή (μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια κλπ ) Εφόσον πωλούνται με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά Τα κελύφη: Θα πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα, ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφος να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.

    Το είπε...: :ΕΦΕΤ

    tags : αχιβάδες,γυαλιστερές,θαλασσινά,Καθαρά Δευτέρα,καθαρη δευτερα,κυδωνια,μυδια,νηστισιμα,Νυστίσιμα,οδηγιες εφετ,Οστρακοειδη,Πάσχα,σαρακοστή,στρείδια,συμβουλές,φαγητό,χτένια

  • Xταπόδια, καλαμάρια, σουπιές

    Συμβουλές του ΕΦΕΤ για τα κεφαλοποδα ( Xταπόδια, καλαμάρια, σουπιές κλπ) Τα βρίσκουμε στην αγορά, είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα. Για τα νωπά πρέπει να προσέχουμε: Την οσμή : Θα πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.

    Το είπε...: :ΕΦΕΤ

    tags : θαλασσινά,Καθαρά Δευτέρα,καθαρη δευτερα,καλαμάρια,κεφαλόποδα,νηστισιμα,Νυστίσιμα,οδηγιες εφετ,Πάσχα,σαρακοστή,σουπιές,φαγητό,χταπόδια

  • Ταραμοσαλάτα

    Υλικά για ταραμοσαλάτα : 200 γρ ταραμάς 400 γρ ψίχα λευκού ψωμιού 1 μικρό κρεμμύδι 2 λεμόνια 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι Διαδικασία για ταραμοσαλατα : Βρέχουμε την ψίχα του ψωμιού και την στύβουμε καλά Βάζουμε τον ταραμά στο γουδί και τον χτυπάμε καλά προσθέτουμε τριμμένο το κρεμμύδι

    Το είπε...: :Maria

    tags : taramosalata,απόκριες,διατροφή,Καθαρά Δευτέρα,καθαρη δευτερα,νηστισιμα,νηστίσιμα φαγητά,νηστισιμο τραπεζι,Νυστίσιμα,σαρακοστή,συνταγές,συνταγες για νηστισιμα,συνταγή για ταραμοσαλάτα,ταραμοσαλάτα,φαγητα για νηστεια,φαγητό

  • Αγορά αυγών

    Όλα τα αυγά θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα τον διακριτικό αριθμό του παραγωγού. Ο διακριτικός αριθμός αυτός περιλαμβάνει: 1. Τον κωδικό αριθμό της μεθόδου εκτροφής: 0 = Βιολογικά 1 = Ελεύθερης βοσκής 2= Αχυρώνα ή στρωμνής 3= Κλωβοστοιχίας

    Το είπε...: :ΕΦΕΤ

    tags : αγορά αυγών,Ανάσταση,αναστάσιμο τραπεζι,αυγα,βαμένα αυγά,βρασμενα αυγα,γιορτές,έθιμα,έθιμα του πάσχα,κοκκινα αυγα,Λαμπρη,οδηγιες εφετ,Πάσχα,πασχαλινά αυγά,πασχαλινά έθιμα,πασχαλινο τραπεζι,ποιότητα,προέλευση,φαγητό

  • Πασχαλινά Αυγά

    Ακολουθούν μερικές οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για τα πασχαλινά αυγά Ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, και σχετικά με την επισήμανση των βρασμένων - βαμμένων αυγών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής :

    Το είπε...: :ΕΦΕΤ

    tags : Ανάσταση,αναστάσιμο τραπεζι,αυγα,βαμένα αυγά,βαψιμο αυγων,βρασμενα αυγα,γιορτές,έθιμα,έθιμα του πάσχα,κοκκινα αυγα,Λαμπρη,οδηγιες εφετ,Πάσχα,πασχαλινά αυγά,πασχαλινά έθιμα,πασχαλινο τραπεζι,φαγητό

  • Μαγειρίτσα

    Μία εξαιρετική παραδοσιακή συνταγή μαγειρίτσας για το πασχαλινό τραπέζι. Αναγκαία Υλικά για την μαγειριτσα: • 1 συκωταριά • έντερα • 1 φλιτζάνι λάδι • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 1 φλιτζάνι ρύζι • 3 αυγά • 2 λεμόνια • Άνηθος Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

    Το είπε...: :Άγνωστος

    tags : Ανάσταση,αναστάσιμο τραπεζι,μαγειρίτσα,μεγάλη εβδομάδα,παραδοσιακές συνταγές,παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι,Πάσχα,πασχαλινα φαγητα,πασχαλινές συνταγές,πασχαλινο τραπεζι,συμβουλές,συνταγές,συνταγές σούπας,συνταγη μαγειρίτσας,φαγητό

  • Νηστίσιμο Κέικ

    Για το νηστίσιμο κέικ θα χρειαστείτε: 1+1/2 ποτήρι ζάχαρη 1+1/2 ποτήρι λάδι 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι κονιάκ 3+1/2 ποτήρια αλεύρι Κανέλλα Γαρύφαλλα Μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια φρούτων, αμύγδαλα, καρύδια ή σταφίδες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

    Το είπε...: :Άγνωστος

    tags : nhsteia,pasxa,pasxlina glyka,syntages,κέικ,νηστεία,νηστισιμα,νηστίσιμα γλυκά,Πάσχα,σαρακοστή,συνταγές,συνταγές για γλυκά,συνταγες για κεικ,συνταγες για νηστισιμα