Τακτοποιηση Αυθαιρετων

34
vote

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική διαδικασία για την τακτοποιηση αυθαιρετων. Συνοπτικά η διαδικασία για την τακτοποιηση αυθαιρετων είναι:

- Ο μηχανικός πρέπει να κάνει έλεγχο στην κατασκευή και να διαπιστώσει τυχον παραβάσεις. Κατόπιν, και εφόσον ο ιδιοκτήτης αποφασίσει την υπαγωγή του ακίνητου στην ρύθμιση για τακτοποίηση αυθαιρέτου, ο μηχανικός αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της αίτησης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου.
-Το συστημα εκδίδει την εντολή πληρωμής για το πρόστιμο υπαγωγής στη ρύθμιση. Το πρόστιμο καταβάλεται από τον ιδιοκτήτη σε τράπεζα, εφάπαξ ή με δόσεις, ανάλογα με την επιλογή στο ηλεκτρονικό σύστημα.
-Μέσα σε 24 ώρες από την πληρωμή, ενημερώνεται το σύστημα και ενεργοποιείται η διαδικασία ένταξης. Ο ιδιοκτήτης του αυθαιρέτου θα πάρει έναν μοναδικό κωδικό με τον οποίο θα μπορεί να δει την κατάσταση της διαδικασίας τακτοποίησης του αυθαιρετου.
-Εντός τετραμήνου από την έναρξη της διαδικασίας υπαγωγής του ακίνητου στην ρύθμιση τακτοποιηδης του αυθαιρετου, πρέπει να συνταχθούν τα απαιτούμενα σχέδια και να κατατεθούν ώστε να γίνει ο προσδιορισμός του ακριβούς ποσού του προστίμου.
-Όταν το σύνολο των στοιχείων συγκεντρωθεί, εκδίδεται η "Βεβαίωση Ρυθμισης Αυθαιρετου" η οποία είναι πλέον απαραίτητη για την μεταβίβαση του αυθαιρετου.

Το είπε...: Αυθαιρετα

Ετικέτες (tags): aftaireta, afthereta, aythereta, nomimopoihsh, prostima, αυθαιρετα, αυθαιρετα τακτοποιηση, αυθερετα, διαδικασια τακτοποιησης, Νομιμοποίηση, νόμος, νομοσχέδιο, πρόστιμα, Τακτοποίηση, τακτοποιηση αυθαιρετων, τακτοποιηση αυθερετων

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Τακτοποιηση Αυθαιρετων"

 • Νομιμοποιηση Αυθαιρετων

  Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη νομιμοποιηση των αυθαιρετων στη Βουλη. Το νομοσχεδιο προβλέπει πρόστιμο για τα αυθαίρετα που υπολογίζεται με το 15% της τιμής ζώνης αντί το 100% που ισχύει σήμερα. Ακόμα αν κάποιος δεν δηλώσει το αυθαιρετο του, το πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει στο 30% της τιμής ζώνης.

  Το είπε...: :Αυθαιρετα

  tags : aftaireta,afthereta,aythereta,nomimopoihsh,prostima,αυθαιρετα,αυθαιρετα τακτοποιηση,αυθερετα,Νομιμοποίηση,Νομιμοποίηση αυθαιρετων,νόμος,νομοσχέδιο,πρόστιμα,Τακτοποίηση,τακτοποιηση αυθαιρετων,τιμή ζώνης

 • Μειώσεις στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

  Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε μειώσεις στα πρόστιμα για τη νομιμοποιηση αυθαιρετων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Το νομοσχεδιο για τη νομιμοποιηση αυθαιρετων βρίσκεται ακόμα υπο συζήτηση και αναμένονται να γίνουν και άλλες αλλαγές.

  Το είπε...: :ΥΠΕΚΑ

  tags : aftaireta,afthereta,aythereta,nomimopoihsh,prostima,αυθαιρετα,αυθαιρετα τακτοποιηση,αυθερετα,Νομιμοποίηση,Νομιμοποίηση αυθαιρετων,νόμος,νομοσχέδιο,πρόστιμα,Τακτοποίηση,τακτοποιηση αυθαιρετων,τιμή ζώνης

 • Νομιμοποίηση / Τακτοποίηση Αυθαιρετων

  Το νομοσχεδιο για τα Αυθαιρετα ορίζει τη διαδικασια για την νομιμοποιηση / τακτοποιηση αυθαιρετων ως εξής: - Η διαδικασια γινεται ηλεκτρονικα.

  Το είπε...: :Αυθαιρετα

  tags : prostima,αυθαιρετα,αυθαιρετα τακτοποιηση,αυθερετα,Νομιμοποίηση,Νομιμοποίηση αυθαιρετων,νόμος,νομοσχέδιο,οικοδομή,Παπακωνσταντίνου,πρόστιμα,σχεδιο πολεως,Τακτοποίηση,τακτοποιηση αυθαιρετων,Τακτοποίση,τιμή ζώνης,υπουργείο περιβάλλοντος

 • Παράταση για ημιυπαίθριους

  Παράταση δόθηκε για την τακτοποίηση των ημιυπαιθριων χώρων μέχρι τον φεβρουάριο, καθώς οι αιτήσεις για ημιυπαιθριους που εχουν κατατεθεί μέχρι τώρα απέχουν από τις προσδοκίες. Οι παράνομοι ημιυπαιθριοι σε όλη τη χώρα υπολογίζονται περίπου στο 1.5 εκατομμύριο, ενώ οι μεχρι τώρα αιτήσεις τακτοποίησης είναι περίπου 250.000.

  Το είπε...: :νόμος

  tags : hmiupaithrioi,hmiypaithrioi,hmiype8rioi,imiipaithrioi,η/χ,ημιυπαίθριοι,ημιυπαίθριοι χώροι,ημιυπαίθριος χώρος,Νομιμοποίηση,νομιμοποίηση ημιυπαίθριων,νόμος,νομοσχέδιο,παραταση,παράταση για ημιυπαιθριους,τακτοποίηση ημιυπαίθριων,Τακτοποίση

 • Νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων

  Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου Νόμο 3843/2010 προβλέπεται η δυνατότητα διατήρησης για τα επόμενα 40 χρόνια δηλούμενων χώρων με αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης ή αλλαγές χρήσης έναντι της καταβολής "προστίμου διατήρησης και πράσινης χρήσης". Προσοχή όμως, με τη πληρωμή του "προστίμου" δεν νομιμοποιείται η δόμηση ή η αλλαγή χρήσης.

  Το είπε...: :Ημιυπαίθριοι

  tags : hmi,hmiupaithrioi,hmiypaithrioi,hmiype8rioi,imiipaithrioi,η/χ,ημιυπαίθριοι,ημιυπαίθριοι χώροι,ημιυπαίθριος,ημιυπαίθριος χώρος,Νομιμοποίηση,νομιμοποίηση ημιυπαίθριων,νόμος,νομοσχέδιο,οικοδομή,τακτοποίηση ημιυπαίθριων,Τακτοποίση,τιμή ζώνης

 • Νέα παραταση ημιυπαιθριων

  Νέα παραταση ημιυπαιθριων ανακοινωσε το υπουργειο περιβάλλοντος. Δόθηκε παράταση για την τακτοποιηση ημιυπαιθριων χωρων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Η παραταση αυτη δοθηκε καθώς μέχρι τώρα οι πολεοδομίες δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν τον κόσμο, και οι αναμονή φτάνει μέχρι και τις 15 ώρες έξω από τα γραφεία.

  Το είπε...: :Ημιυπαίθριοι

  tags : hmiupaithrioi,hmiypaithrioi,hmiype8rioi,imiipaithrioi,η/χ,ημιυπαίθριοι,ημιυπαίθριοι χώροι,ημυιπαιθριοι,Νομιμοποίηση,νομιμοποίηση ημιυπαίθριων,νόμος,παραταση,παράταση για ημιυπαιθριους,παραταση μεχρι ιουνη,τακτοποίηση ημιυπαίθριων,Τακτοποίση

 • Ημιυπαιθριοι χωροι

  Λίγο μετά τις εκλογές στα μέσα Νοεμβρίου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους για τη βεβαίωση καθώς και την επιβολή προστίμων για ημιυπαιθριους χωρους και αυθαιρετα κτισματα.

  Το είπε...: :Ημιυπαίθριοι

  tags : hmiypaithrioi,imiipethrioi,taktopoihsh,αυθαιρετα,η/χ,ημιυπαίθριοι,ημιυπαίθριοι χώροι,ημιυπαίθριος,κοστος τακτοποιησης,Νομιμοποίηση,νομιμοποίηση ημιυπαίθριων