Κουκούλες - Σχέδιο Νέου Άρθρου του Ποινικού Κώδικα

79
vote

Άρθρο 189 Α
"Συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση με απόκρυψη του προσώπου"
1. Όποιος μετέχει ή εμφανίζεται σε δημόσια συνάθροιση με καλυμμένο το πρόσωπο ή διαμορφωμένο κατά τρόπο που να μη διακρίνονται τα χαρακτηριστικά και συνεπώς η ταυτότητά του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δυο μηνών μέχρι ενός έτους.
2. Σε περίπτωση που το άτομο που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο συνδέεται με σχέση υπαλλήλου ή αξιωματούχου με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
3. Αν το άτομο που αναφέρεται στις προηγούμενες παραγράφους διαπράξει εγκληματικές πράξεις κατά του προσώπου ή περιουσιακών στοιχείων τρίτων, τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 94 ΠΚ παρ. 1 με τις ποινές των σχετικών διατάξεων του ΠΚ για τα διαπραχθέντα αδικήματα κατά συρροή με τις ποινές των παραγράφων 1 ή 2 του παρόντος άρθρου.
4. Μετατροπή της περιοριστικής της ελευθερίας ποινής σε χρηματική κατά το άρθρο 82 ΠΚ δεν επιτρέπεται.

Το είπε...: Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου

Ετικέτες (tags): επικαιρότητα, κουκουλοφόροι, νόμοι, Ποινικός Κώδικας

Κατηγορία: Εφημερίδα

Απόψεις Νομικών

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκέστατο για την αντιμετώπιση των πλέον σοβαρών εγκλημάτων και ουδέποτε η αυστηροποίηση των ποινών είχε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε συζήτηση για επαναφορά ως αδικήματος της περιύβρισης αρχής, θεωρώντας πως πρόκειται για ρύθμιση αναχρονιστική, τυχόν επαναφορά της οποίας θα συνιστά προσβολή των θεσμών και της δημοκρατίας μας.

... ως

... ως παράπλευρη απώλεια της μάχης κατά των κουκουλοφόρων χαρακτηρίστηκε η απαγόρευση των αποκριών που προέκυψε από αυτό το νόμο.

Λόγια σχετικά με "Κουκούλες - Σχέδιο Νέου Άρθρου του Ποινικού Κώδικα"

 • Οι νόμοι της ατυχίας

  1. Νόμος της μηχανικής επισκευής - Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξ ολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα. 2. Νόμος της βαρύτητας - Οποιοδήποτε εργαλείο ή βίδα, όταν πέσει, θα... κυλήσει προς τη λιγότερο προσβάσιμη γωνία.

  Το είπε...: :Άγνωστος

  tags : asteia,asteia logia,asteio,astia,funny,funny quotes,plaka,αστεία,αστεία λόγια,ατυχία,νόμοι

 • Τι είναι η Αστυνομία;

  Η αστυνομία είναι ο στρατός της δημοκρατίας μας...

  Το είπε...: :Δημήτρης Αβραμόπουλος

  tags : αστυνομία,δηλώσεις πολιτικών,δημοκρατία,επικαιρότητα,πολιτική,πολιτικοί,στρατός

 • Οικονομικά μέτρα

  Οι ρίζες του προβλήματος (της οικονομικής κρίσης) βρίσκονται στον τρόπο ζωής μας και τα αίτια της δυστυχίας δεν μπορούν να απαλειφθούν αναδιαρθρώνοντας τις κεφαλαιακές δομές των τραπεζών, όπως προτείνουν οι πολιτικές ελίτ.

  Το είπε...: :Ζίγκμουντ Μπάουμαν

  tags : επικαιρότητα,Μπάουμαν,οικονομικά μέτρα,οικονομική κρίση,Οικονομική κρίση 2008,πολιτική,πολιτικοί,τράπεζες,φορολογία

 • Quiz - Από πανό διαδηλωτών για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

  Έλληνας γλοιώδης δικηγόρος, κερατάς και πούστης, με 7 γράμματα.

  Το είπε...: :Διαδηλωτές

  tags : griots,Αλέξης Γρηγορόπουλος,Αλέξης Κούγιας,δικηγόροι,επικαιρότητα

 • Προκόπης Παυλόπουλος - Δηλώσεις για όλες τις περιστάσεις

  Όπως είναι γνωστό, μετά το χθεσινό θλιβερό, οδυνηρό περιστατικό, εκφράσαμε όλοι τη θλίψη, τον αποτροπιασμό για ό,τι έγινε. Η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί. Ασκήθηκε δίωξη, απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ο νόμος θα επιβληθεί εναντίον κάθε υπαιτίου, κάθε υπευθύνου.

  Το είπε...: :Προκόπης Παυλόπουλος

  tags : griots,Αλέξης Γρηγορόπουλος,δηλώσεις,επικαιρότητα,κράτος,κυβέρνηση,πολιτική,πολιτικοί,προκοπης παυλοπουλος

 • Αστυνομικό Κράτος ή Κράτος Δικαίου;

  Ως Αστυνομικό Κράτος χαρακτηρίζεται εκείνο στο οποίο η κρατική σκοπιμότητα κατευθύνει τις ενέργειες των οργάνων του. Εφαρμόζεται η αρχή "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

  Το είπε...: :Τάχος Αναστάσιος

  tags : αστυνομία,αστυνομικό κράτος,βιβλία,δημοκρατία,διοίκηση,κράτος,κράτος δικαίου,κυβέρνηση,νομιμότητα,νόμοι,πολιτική,Σύνταγμα

 • Η Μονή Βατοπεδίου κάνει κακό στην υγεία

  Παραιτήθηκαν για λόγους... υγείας πέντε από τους έξι εφοριακούς και μηχανικούς που είχαν οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών για να συνδράμουν τους οικονομικούς επιθεωρητές που ελέγχουν την πραγματική αξία των ανταλλαγέντων με τη Μονή Βατοπεδίου ακινήτων.

  Το είπε...: :Ελευθεροτυπία

  tags : ακίνητα,αξία,επικαιρότητα,εφορία,εφοριακοί μηχανικοί,μονή βατοπεδίου,πολιτική,πολιτικοί,σκάνδαλο