Κοκορέτσι : Παραδοσιακή συνταγή για κοκορέτσι

95
vote

Υλικά για κοκορέτσι:

H συκωταριά (αφαιρούμε τη σπλήνα και τα νεφρά)
γλυκάδια από το αρνί
2 κιλά έντερα
1 αρνίσια σκέπη
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο σκόρδο

Οδηγίες για το παραδοσιακο κοκορετσι:

Το βασικότερο σημείο σε πρώτο στάδιο είναι το πολύ καλό πλύσιμο της συκωταριάς και των έντερων(τά έντρα πρέπει "να γυριστούν") που θα χρησιμοποιήσουμε για το κοκορετσι.

Κόβουμε σε κομματάκια μεσαίου μεγέθους την συκωταριά που θα χρησιμοποιήσουμε για το κοκορετσι.
Ανακατέβουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι και τη ρίγανη με τα εντόσθια. Καλό θα ήταν σε αυτό το στάδιο να μην προσθέσουμε το αλάτι για να αποφύγουμε τα "γλυστρίματα" και αν το αφήσουμε για την ώρα που περνάμε τα εντόσθια στην σούβλα.

Περνάμε τα κομμάτάκια που έχουμε κόψει ένα ένα στην σούβλα εναλλάξ (συκωτάκι- καρδία - σπλήνα -γλυκάδι κτλ)
Μόλις ολοκηρωθεί η διαδικασία τυλίγουμε προσεκτικά και σφικτά την συκωταριά με τα έντερα.
Ψήνουμε στην σούβλα το κοκορέτσι προσέχωντας να μην στεγνώσει

Το είπε...: Άγνωστος

Ετικέτες (tags): Ανάσταση, αναστάσιμο τραπεζι, κοκορέτσι, κυριακή του πάσχα, παραδοσιακές συνταγές, παραδοσιακό κοκορέτσι, παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι, Πάσχα, πασχαλινα φαγητα, πασχαλινές συνταγές, πασχαλινο τραπεζι, συνταγές, συνταγή για κοκορέτσι, φαγητό

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Κοκορέτσι : Παραδοσιακή συνταγή για κοκορέτσι"

  • Μαγειρίτσα

    Μία εξαιρετική παραδοσιακή συνταγή μαγειρίτσας για το πασχαλινό τραπέζι. Αναγκαία Υλικά για την μαγειριτσα: • 1 συκωταριά • έντερα • 1 φλιτζάνι λάδι • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο • 1 φλιτζάνι ρύζι • 3 αυγά • 2 λεμόνια • Άνηθος Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

    Το είπε...: :Άγνωστος

    tags : Ανάσταση,αναστάσιμο τραπεζι,μαγειρίτσα,μεγάλη εβδομάδα,παραδοσιακές συνταγές,παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι,Πάσχα,πασχαλινα φαγητα,πασχαλινές συνταγές,πασχαλινο τραπεζι,συμβουλές,συνταγές,συνταγές σούπας,συνταγη μαγειρίτσας,φαγητό

  • Θύμα το κοκορέτσι

    «Εξιλαστήριο θύμα» των τεχνοκρατών των Βρυξελλών γίνεται το ελληνικό κοκορετσι και σπληνάντερο.

    Το είπε...: :Ριζοσπάστης

    tags : καταναλωτής,κοκορέτσι,παραδόσεις,παραδόσεις του πάσχα,παραδοσιακές συνταγές,παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι,Πάσχα,πασχαλινο τραπεζι,σπληνάντερο,συνταγές,συνταγές για κρέας,τραπεζι της αναστασης,τραπεζι του πασχα

  • Πασχαλινό τσουρέκι

    Υλικά για παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι 2 κιλά σκληρό αλεύρι 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι 150 γρ. μαγιά φούρνου 3 φλιτζάνια χλιαρό γάλα 10 αυγά 650 γρ. ζάχαρη 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού 500 γρ. βούτυρο λιωμένο 1 φακελάκι βανίλια 2 κουταλιές γλυκάνισο 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη 2 κρόκους αυγών διαλυμένους σε λίγο νερό αμυγδαλόψιχα σε λεπτά κομμάτια Οδηγίες παρασκευής για παραδοσιακο πασχαλινο τσουρεκι

    Το είπε...: :Άγνωστος

    tags : koulourakia,pasxa,syntages,tsoureki,γλυκά,Πάσχα,πασχαλινά κουλουράκια,πασχαλινα φαγητα,πασχαλινές συνταγές,πασχαλινο τραπεζι,συνταγές,συνταγές για γλυκά,συνταγές γλυκών,τσουρέκι,τσουρέκια

  • Αγορά αυγών

    Όλα τα αυγά θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα τον διακριτικό αριθμό του παραγωγού. Ο διακριτικός αριθμός αυτός περιλαμβάνει: 1. Τον κωδικό αριθμό της μεθόδου εκτροφής: 0 = Βιολογικά 1 = Ελεύθερης βοσκής 2= Αχυρώνα ή στρωμνής 3= Κλωβοστοιχίας

    Το είπε...: :ΕΦΕΤ

    tags : αγορά αυγών,Ανάσταση,αναστάσιμο τραπεζι,αυγα,βαμένα αυγά,βρασμενα αυγα,γιορτές,έθιμα,έθιμα του πάσχα,κοκκινα αυγα,Λαμπρη,οδηγιες εφετ,Πάσχα,πασχαλινά αυγά,πασχαλινά έθιμα,πασχαλινο τραπεζι,ποιότητα,προέλευση,φαγητό

  • Τσουρέκια ( συνταγή Πάσχα )

    Για τη συνταγή αυτή για τα πασχαλινά τσουρέκια θα χρειαστείτε: - Βούτυρο λιωμένο (160 γραμμάρια) - Ξερή μαγιά (3 φακελλάκια) - Αλεύρι σκληρό (2 κιλά) - Κοπανισμένη μαστίχα (1 φακελλάκι) - Αυγά (6) - Ζεστό γάλα πλήρες (0.5 λίτρα) - Μαχλέπι αλεσμένο (1 φακελλάκι) - Ξύσμα από 2 πορτοκάλια - Ζάχαρη άχνη (500 γραμμάρια ) - Κροκάδι με νερό για να αλλείψουμε τα τσουρέκια Εκτέλεση συνταγής για τσουρεκια:

    Το είπε...: :Άγνωστος

    tags : koulourakia,pasxa,syntages,tsoureki,γλυκά,έθιμα του πάσχα,Πάσχα,πασχαλινά έθιμα,πασχαλινά κουλουράκια,πασχαλινα φαγητα,πασχαλινές συνταγές,πασχαλινο τραπεζι,συνταγές,συνταγές για γλυκά,συνταγές γλυκών,τσουρέκι,τσουρέκια

  • Πασχαλινά Αυγά

    Ακολουθούν μερικές οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για τα πασχαλινά αυγά Ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, και σχετικά με την επισήμανση των βρασμένων - βαμμένων αυγών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής :

    Το είπε...: :ΕΦΕΤ

    tags : Ανάσταση,αναστάσιμο τραπεζι,αυγα,βαμένα αυγά,βαψιμο αυγων,βρασμενα αυγα,γιορτές,έθιμα,έθιμα του πάσχα,κοκκινα αυγα,Λαμπρη,οδηγιες εφετ,Πάσχα,πασχαλινά αυγά,πασχαλινά έθιμα,πασχαλινο τραπεζι,φαγητό

  • Πασχαλινά κουλούρια (με αμμωνία)

    Υλικά 14 φλιτζάνια αλεύρι 3 κουταλάκια αμμωνία 3 φλιτζάνια ζάχαρη 4 αυγά 1 βιτάμ μεγάλο 1 φλιτζάνι γάλα 1 βανίλια Ροδόνερο Αλοίφουμε με βούτυρο το ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

    Το είπε...: :Πασχαλινά κουλούρια

    tags : koulourakia,koulouria,pasxa,syntages,αμμωνία,γλυκά του πάσχα,κουλουράκια,κουλούρια με αμμωνία,Πάσχα,πασχαλινά κουλουράκια,πασχαλινα κουλούρια,πασχαλινα φαγητα,πασχαλινές συνταγές,συνταγές,συνταγές για γλυκά,συνταγες για κουλουρακια