Αποσπάσματα από το Debate

52
vote

Κ.Καραμανλής:
1)"Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή στην βάση μίας υπεύθυνης πολιτικής που οδηγεί την χώρα μπροστά"

2)"Υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας είναι ο δρόμος ο υπεύθυνος, ο δύσκολος, ο ανηφορικός, ο δε άλλος ηχεί ευχάριστα, μοιράζει υποσχέσεις και αόριστες εξαγγελίες, αλλά οδηγεί στην διόγκωση του δημόσιου χρέους"

3)"Ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να πάρει καθαρή θέση σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν στην συζήτηση".

4)"Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια, έχουμε μπροστά μας αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες. Το αναγνωρίζουν όλοι αυτό. Η χώρα μπορεί να βελτιώσει τους όρους ζωής και να δώσει ευκαιρίες στους πολίτες της. Χρειάζεται, όμως, να θεραπεύσει τις χρόνιες παθογένειες και αυτό δεν επιτυγχάνεται με ασάφειες και αοριστίες, αλλά με συγκεκριμένο πρόγραμμα και πολλή δουλειά. Ξέρω ότι δεν είμαι ευχάριστος. Αλλά οι πολίτες με έχουν ψηφίσει δύο φορές και έχω υποχρέωση να τους πω την αλήθεια. Ξέρω ποιο είναι το συμφέρον της χώρας"

5)"βιώνουμε μία πολύ σοβαρή οικονομική κρίση, που είχε και έχει σοβαρότατες επιπτώσεις σε όλες τις οικονομίες και χτυπά και την Ευρώπη. Υπάρχουν χώρες που βιώνουν βαθιά ύφεση, με μείον πέντε μονάδες, όπως η ισχυρή η Γερμανία ή χώρες με ανεργία 20%, όπως η Ισπανία. Εμείς τη βιώνουμε λιγότερο βαριά από άλλες χώρες. Και ο ρυθμός ανάπτυξής μας θα είναι γύρω στο μηδέν, αλλά και η ανεργία μας δεν έχει σχέση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες".

6)"Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να χτυπηθούμε με τις βαθύτερες διαρθρωτικές αδυναμίες και το δημόσιο χρέος, να ληφθούν αποφάσεις μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για να αποφευχθούν τα χειρότερα"

7)"Παραλάβαμε έλλειμμα που προσέγγιζε το 8% και το μειώσαμε στο 3%", είπε ο κ. Καραμανλής Το δημόσιο χρέος από 30% το 1981, αυξήθηκε σε πάνω από 100% το 2004. Περίπου 65% προέρχεται από τους τόκους και ένα άλλο ποσοστό από εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογράψει το ΠΑΣΟΚ. Το δημόσιο χρέος το δημιούργησε διόγκωσε και μας το κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ"

8)Ο κ. Παπανδρέου δεν εξηγεί πώς θα κάνει το νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά. Μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές; Θα εφαρμόσετε ενιαία φορολογική κλίμακα; Ποιοί είναι οι συντελεστές; Θα φορολογήσετε τους αγρότες, τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων;" και πρόσθεσε ότι "οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι ο δρόμος της ανευθυνότητας και αποτυχίας"

9)"Το δημόσιο χρέος το αύξησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να αντιμετωπισθεί τώρα. Εμείς στηρίξαμε την πραγματική οικονομία και γι αυτό βιώνουμε την κρίση λιγότερο. Εσείς δεν έχετε ούτε σχέδιο ούτε πρόγραμμα"

10)"Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον κατάλογο των βαρέων και ανθυγιεινών, να καθιερώσουμε αυστηρά κριτήρια για τις συντάξεις αναπηρίας. Είναι αποφάσεις για το καλό των παιδιών μας, για το καλό όλων"

11)"Χρειάζονται κι άλλα βήματα. Προχωρούμε σε νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε αυτονόμηση του λυκείου, ενώ εντάξαμε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα τη διανομή Η/Υ στους μαθητές του γυμνασίου"

12)"Υπάρχουν υποθέσεις που ανέλαβα την ευθύνη και αναγνώρισα το λάθος μου και αναρωτιέμαι στο ΠΑΣΟΚ έχετε τόσο μεγάλο βαθμό έπαρσης και οίησης που δεν αναγνωρίζετε τα λάθη σας;"

13)"Η κυβέρνηση έχει φτιάξει Εθνικό Χωροταξικό, ειδικά χωροταξικά για την βιομηχανία, τον τουρισμό, έχει ενσωματώσει όλες τις κοινοτικές οδηγίες στην εθνική νομοθεσία, τετραπλασιάστηκε η ανακύκλωση από 6% στο 26%, προχωρά η μεγάλη ανάπλαση της Αθήνας με τον Βοτανικό και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, διπλασιάστηκε το Μετρό Αθήνας και άρχισε το Μετρό Θεσσαλονίκης, αυξήθηκαν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είμαστε στις τέσσερις χώρες της Ευρώπης που σήμερα έχουν καλύψει τους στόχους του Κιότο. Παραλάβαμε πάνω από 3000 χωματερές και έχουμε κλείσει πάνω από 2600"

Γ.Παπανδρέου:
1)"Αν θέλετε να συνεχίσουμε την πορεία των έξι χρόνων διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ψηφίστε τον κ. Καραμανλή"

2)"Εμείς ξέρουμε πού θα βρούμε τα λεφτά και είναι 2,5 με 3 δις για να ξαναξεκινήσει η οικονομία. Δεν είναι τα 10 δις για τα οποία συνεχώς μας μιλάτε κ. Καραμανλή, γιατί εσείς μιλάτε και για την επένδυση που θα κάνουμε στην εκπαίδευση, σε βάθος τετραετίας."

3)"Εμείς μιλάμε με πολύ συγκεκριμένα νούμερα. Έχουμε σχέδιο, το κατέθεσα το σχέδιο στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Σχέδιο που μας δεσμεύει, 100 ημερών. 100 ημερών, για να ξαναξεκινήσει η οικονομία. Διότι αν δεν ξαναξεκινήσει η οικονομία κ. Καραμανλή, δεν θα μπορέσουμε ούτε φόρους να εισπράξουμε, ούτε να έχουμε έσοδα."

4)"Εμείς είμαστε δεσμευμένοι σε ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι ρεαλιστικό και ένα πρόγραμμα το οποίο επίσης είναι και δίκαιο φορολογικό σύστημα"

5)"Δεν μπορεί ένας ο οποίος είναι μεγαλομέτοχος να φορολογείται λιγότερο απ’ ότι έναν μικρομέτοχο. Δεν μπορεί να φορολογείται η εργασία περισσότερο από το κεφάλαιο. Μιλάμε για μια αναδιανομή του πλούτου, μιλάμε για ανάπτυξη, μιλάμε για ένεση στην οικονομία για να μπορούμε να πάμε μπροστά. Μιλάμε για μια διαφορετική φιλοσοφία, μια φιλοσοφία που λέει νοικοκύρεμα, σοβαρή αναδιανομή και τόνωση της οικονομίας για να πάμε σε ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο."

6)"Αλλά θα σας πω ένα μικρό παράδειγμα. Μιλάμε για το ηλεκτρονικό βιβλίο. Το ηλεκτρονικό βιβλίο δεν είναι μια πανάκεια, αλλά δείχνει την άλλη νοοτροπία που θέλουμε να φέρουμε στην παιδεία, την κριτική σκέψη, την πρόσβαση στη γνώση, τις δυνατότητες του νέου ανθρώπου να μπορεί να έχει έναν πλούτο και έναν ορίζοντα και μια διαφορετική αντίληψη για το πώς αξιολογείται και αυτό-αξιολογείται, που θα μπορεί ακόμα και μέσα από την προσομοίωση, από την τεχνολογία να μπορεί να γνωρίζει τις δικές του δυνατότητες, το δικό του ταλέντο. Να βοηθήσουμε το νέο και να βοηθήσουμε την κοινωνία μέσα από τη γνώση."

7)"Πρώτα απ’ όλα για την παιδεία να τονίσω ότι, όταν υπάρχει αυτό το σύστημα των STAGE και θέλω να καταγγείλω ότι τώρα προεκλογικά εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας ο ΟΑΕΔ 10.000 θέσεις STAGE προωθεί μέσα από βουλευτικά γραφεία. Είναι ένα αίσχος, είναι μια απαξίωση του νέου ανθρώπου και είναι ακριβώς η αντίληψη αυτής της Κυβέρνησης που θέλει τον πολίτη σε ομηρία και όχι να γεύεται τα δικαιώματά του, να αισθάνεται ότι προστατεύονται βασικά δικαιώματα."

8)"Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα, εμείς μιλάμε για μια βασική σύνταξη δίκαιη για όλους ως αφετηρία, πάνω στην οποία μπορεί να χτίσουμε και περαιτέρω συντάξεις, ανάλογα με τη δουλειά και τα χρόνια δουλειάς. Και λέμε ότι δεν είναι εύκολο το θέμα του ασφαλιστικού συστήματος."

9)"Φοβάμαι ότι ο κ. Καραμανλής ζει σε κάποια άλλη χώρα όταν μιλάει για τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, διότι το βασικό δίλημμα είναι εάν θα έχουμε ένα κράτος που επιτέλους θα υπηρετεί τον πολίτη, θα προστατεύει τα δικαιώματά του, το βιος του, τον κόπο του, τις ελευθερίες του ή απ’ την άλλη μεριά αν θα έχουμε ένα κράτος φέουδο διαφόρων φεουδαρχών, όπου ζητούν να τους υπηρετεί ο πολίτης."

10)"Όλα αυτά τα ακούω ως δικαιολογίες για την έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής βούλησης από αυτή την Κυβέρνηση να χτυπήσει στο κεφάλι τα συμφέροντα που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο, να χτυπήσει στο κεφάλι τις πρακτικές και τις αντιλήψεις που πραγματικά ταλαιπωρούν τον κόσμο και τη δημόσια διοίκηση."

Το είπε...: Άγνωστος

Ετικέτες (tags): 2009, debate, βουλευτικες εκλογες, εκλογές, καραμανλής, κόμμα, κόμματα, λαός, Ν.Δ, Ν.Δημοκρατία, Νέα Δημοκρατία, ντημπειτ, ΠΑ.ΣΟ.Κ, παπανδρεου, ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργός

Κατηγορία: Εφημερίδα

Λόγια σχετικά με "Αποσπάσματα από το Debate "

 • Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των προεκλογικών συγκεντρώσεων

  Λόγω των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων των πολιτικών κομμάτων του Κ.Κ.Ε., ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, στο Πεδίον του Άρεως την 30/9/2009, 1 & 2.10.2009, αντίστοιχα, θα απαγορευτεί προσωρινά η στάση - στάθμευση των οχημάτων από 08.00 και θα διακοπεί η κυκλοφορία αυτών από ώρα 15.00 μέχρι πέρατος των εν λόγω συγκεντρώσεων, στις παρακάτω όδ

  Το είπε...: :Αννίτα

  tags : 2009,βουλευτικες εκλογες,εκλογές,Κ.Κ.Ε.,κέντρο,κκε,κόμμα,κόμματα,κυκλοφορία,ΛΑ.Ο.Σ.,λαός,Ν.Δ,Ν.Δημοκρατία,Νέα Δημοκρατία,Οικολόγοι,ομιλίες,ΠΑ.ΣΟ.Κ,ΠΑΣΟΚ,συγκεντρώσεις,συγκέντρωση,συριζα,ψήφος

 • Κόμματα - Βουλευτικές εκλογές 2009

  Τα κόμματα που θα λάβουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές του 2009 είναι 23. Πιο αναλυτικά: 1) Νέα Δημοκρατία (Κ. Καραμανλής) 2) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Γ. Παπανδρέου) 3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Αλέκα Παπαρήγα) 4) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας)

  Το είπε...: :Άγνωστος

  tags : 2009,βουλευτικες εκλογες,εκλογές,Κ.Κ.Ε.,κκε,κόμμα,κόμματα,ΛΑ.Ο.Σ.,λαός,Ν.Δ,Ν.Δημοκρατία,Νέα Δημοκρατία,Οικολόγοι,ΠΑ.ΣΟ.Κ,ΠΑΣΟΚ,συριζα,ψήφος

 • Τα κομματα των εκλογων

  Τα κομματα που υπέβαλαν συμμετοχή στις Βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 είναι τα εξής : Νέα Δημοκρατία (Α. Σαμαράς) Σύριζα Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (Αλ. Τσίπρας) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) (Ευ. Βενιζέλος) Ανεξάρτητοι Έλληνες (Π. Καμμένος) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Αλ. Παπαρήγα)

  Το είπε...: :Εκλογες

  tags : βουλευτικες εκλογες,βουλευτικές εκλογές 2012,εκλογές,εκλογές 17 Ιουνιου 2012,εκλογές 2012,κκε,κόματα,κόμματα,λαός,Νέα Δημοκρατία,ΠΑΣΟΚ,προεκλογική περίοδος,συριζα,ψήφος

 • Δημοσκοπησεις 2012 - Γκαλοπ

  Οι δημοσκοπησεις για τις εκλογες του Ιουνίου 2012 δίνουν προβάδισμα της Νέας δημοκρατίας με ποσοστο που κυμαίνεται από 23-27% , ενώ ακολουθεί ο Σύριζα με ποσοστό 22-25%. Τρίτο κόμμα φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ με 13-15% του εκλογικού σώματος.

  Το είπε...: :Εκλογες

  tags : gallop,galop,βουλευτικες εκλογες,βουλευτικές εκλογές 2012,γκάλοπ,Δημοσκοπησεις,εκλογές,εκλογές 17 Ιουνιου 2012,εκλογές 2012,κκε,κόματα,κόμματα,λαός,Νέα Δημοκρατία,ΠΑΣΟΚ,προεκλογική περίοδος,πρόθεση ψήφου,συριζα,ψήφος

 • Εκλογες : Αποτελέσματα Εκλογών

  Ο μεγάλος κερδισμενος των αυτοδιοικητικων εκλογων 2010 φαίνεται να είναι η αποχή που βρίσκεται στο απίστευτο 54% ενώ τα λευκά και άκυρα έφτασαν στο επίπεδο του 10.6%. Αναλυτικά τα αποτελεσματα των εκλογων στη δεύτερη κυριακή στις περιφερειες και στους μεγαλύτερους δήμους έχουν ως εξής (Περίπου στο 30% των εκλογικών τμημάτων):

  Το είπε...: :Εκλογες

  tags : apotelesmata,ekloges,αποτελεσματα,βουλευτικες εκλογες,εκλογές,κκε,κόμματα,λαός,Νέα Δημοκρατία,ΠΑΣΟΚ,συριζα,ψήφοι,ψήφος

 • Δημοσκοπήσεις - Γκάλοπ για εκλογές

  Οι πρωτες δημοσκοπησεις για τις εκλογες της τοπικης αυτοδιοικησης, δειχνουν προβαδισμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα φαβορι φαίνεται να κερδίζουν στους μεγαλύτερους δημους και περιφερειες της χώρας.

  Το είπε...: :Άγνωστος

  tags : gallop,galop,βουλευτικες εκλογες,βουλευτικές εκλογές 2009,γκάλοπ,Δημοσκοπησεις,εκλογές,εκλογές 2009,εκλογές 4 Οκτωβρίου 2009,κκε,κόματα,κόμματα,λαός,Νέα Δημοκρατία,Οικολόγοι,ΠΑΣΟΚ,προεκλογική περίοδος,πρόθεση ψήφου,πρόωρες εκλογές,ψήφος

 • Αποτελέσματα Εκλογών 2009 - Ιωάννινα (Γιάννενα)

  Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής με καταμετρημένο το 93,56%: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 23418 ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 15976 ΦΟΥΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 13115 ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 10838 ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ 7474 ΝΑΚΑ - ΝΕΣΣΕΡΗ ΜΑΡΙΑ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ 7469

  Το είπε...: :Άγνωστος

  tags : apotelesmata,ekloges,αποτελεσματα,βουλευτικες εκλογες,γιάννενα,γιάννινα,εκλογές,Ήπειρος,κκε,κόμματα,λαός,Νέα Δημοκρατία,ΠΑΣΟΚ,συριζα,ψήφοι,ψήφος,ωάννινα