εφετ

Σελίδες σχετικές με εφετ

Αγορά αυγών

89
vote

Όλα τα αυγά θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα τον διακριτικό αριθμό
του παραγωγού. Ο διακριτικός αριθμός αυτός περιλαμβάνει:
1. Τον κωδικό αριθμό της μεθόδου εκτροφής:
0 = Βιολογικά
1 = Ελεύθερης βοσκής
2= Αχυρώνα ή στρωμνής
3= Κλωβοστοιχίας

>> read more

Το είπε...: ΕΦΕΤ

Ετικέτες (tags): αγορά αυγών, Ανάσταση, αναστάσιμο τραπεζι, αυγα, βαμένα αυγά, βρασμενα αυγα, γιορτές, έθιμα, έθιμα του πάσχα, κοκκινα αυγα, Λαμπρη, οδηγιες εφετ, Πάσχα, πασχαλινά αυγά, πασχαλινά έθιμα, πασχαλινο τραπεζι, ποιότητα, προέλευση, φαγητό

Κατηγορία: Εφημερίδα

Πασχαλινά Αυγά

147
vote

Ακολουθούν μερικές οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για τα πασχαλινά αυγά

Ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, και σχετικά με την επισήμανση των βρασμένων - βαμμένων αυγών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής :

>> read more

Το είπε...: ΕΦΕΤ

Ετικέτες (tags): Ανάσταση, αναστάσιμο τραπεζι, αυγα, βαμένα αυγά, βαψιμο αυγων, βρασμενα αυγα, γιορτές, έθιμα, έθιμα του πάσχα, κοκκινα αυγα, Λαμπρη, οδηγιες εφετ, Πάσχα, πασχαλινά αυγά, πασχαλινά έθιμα, πασχαλινο τραπεζι, φαγητό

Κατηγορία: Εφημερίδα

Xταπόδια, καλαμάρια, σουπιές

32
vote

Συμβουλές του ΕΦΕΤ για τα κεφαλοποδα ( Xταπόδια, καλαμάρια, σουπιές κλπ)
Τα βρίσκουμε στην αγορά, είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα.
Για τα νωπά πρέπει να προσέχουμε:
Την οσμή : Θα πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη
οσμή, ξένη προς το προϊόν.

>> read more

Το είπε...: ΕΦΕΤ

Ετικέτες (tags): θαλασσινά, Καθαρά Δευτέρα, καθαρη δευτερα, καλαμάρια, κεφαλόποδα, νηστισιμα, Νυστίσιμα, οδηγιες εφετ, Πάσχα, σαρακοστή, σουπιές, φαγητό, χταπόδια

Κατηγορία: Εφημερίδα

Μύδια, Κυδώνια, στρείδια

44
vote

Συμβουλές του ΕΦΕΤ για Οστρακοειδή (μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια κλπ )

Εφόσον πωλούνται με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά
Τα κελύφη: Θα πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα, ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με
την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφος να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.

>> read more

Το είπε...: ΕΦΕΤ

Ετικέτες (tags): αχιβάδες, γυαλιστερές, θαλασσινά, Καθαρά Δευτέρα, καθαρη δευτερα, κυδωνια, μυδια, νηστισιμα, Νυστίσιμα, οδηγιες εφετ, Οστρακοειδη, Πάσχα, σαρακοστή, στρείδια, συμβουλές, φαγητό, χτένια

Κατηγορία: Εφημερίδα

Γαρίδες, Καραβίδες, Αστακοί, Καβούρια

44
vote

Οδηγίες ΕΦΕΤ για Μαλακόστρακα (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια, κλπ)

Τα βρίσκουμε στην αγορά, είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα.
Για τα νωπά πρέπει:
Η οσμή να είναι ευχάριστη (θάλασσα).
Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.
Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.

>> read more

Το είπε...: ΕΦΕΤ

Ετικέτες (tags): Αστακοι, γαρίδες, θαλασσινά, Καβουρια, Καθαρά Δευτέρα, καθαρη δευτερα, Καραβιδες, Μαλακόστρακα, νηστισιμα, Νυστίσιμα, οδηγιες εφετ, Πάσχα, σαρακοστή, συμβουλές, φαγητό

Κατηγορία: Εφημερίδα